Cum a nivelat primăriţa din Ţibăneşti gropile din drumul care străbate comuna
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum a nivelat primăriţa din Ţibăneşti gropile din drumul care străbate comuna

GALERIE
drumuri sparte
  • drumuri sparte
- +

În lipsa banilor şi a ajutorului de la Iaşi, ea a apelat la o altă companie de drumuri să-i dea umplutura pentru gropile de pe DJ 248A. La soluţia de moment a contribuit şi şeful DJADP.

„L-am sunat pe dl. director de la Drumuri Judeţene, care i-a sunat pe cei de la Viarom şi le-a spus «Faceţi cum spune doamna primar», şi aşa am reuşit treaba asta”, ne-a declarat, ieri, primăriţa din Ţibăneşti despre soluţia de urgenţă la care a recurs pentru „îndreptarea” unui drum plin de gropi. Practic, primarul comunei, Aurica Cobuz, a recurs la materialul obţinut prin frezarea unui drum din apropiere pentru acoperirea gropilor din DJ 248A care i-au exasperat pe localnici.

Amintim că, alaltăieri, aproape toată administraţia comunei Ţibăneşti a venit la Iaşi ca să discute problema porţiunii de drum dintre localităţile Gârbeşti şi Glodenii Gândului, aproximativ 2 km, devenită impracticabilă din cauza deteriorării grave a carosabilului. Drumul trebuia făcut în 2016 de către compania Ted Construct. Deţinătorul acestei firme acuză administraţia judeţului că nu l-a lăsat să termine lucrarea, iar şeful CJ l-a acuzat la acea vreme pentru calitatea slabă a lucrării. Până la urmă, „afacerea” a ajuns pe masa procurorilor, iar drumul a rămas neterminat. Primăriţa din Ţibăneşti este şi astăzi supărată pe patronul companiei menţionate, despre care a spus că a încasat banii pentru plombarea drumului, însă fără să pună plombele respective. Cu două zile în urmă, Corneliu Brânză ne declara că nu a încasat niciun leu pentru lucrări neefectuate.

Aurica Cobuz a adăugat că soluţia la care a recurs cu ajutorul Viarom şi a DJADP, aceea de a umple gropile din şosea cu amestecul de piatră şi bitum, este o soluţie de moment. „Drumul trebuie refăcut de la zero”, a mai spus ea. Amintim că un alt drum care se termină în comună, – dar venind dinspre sud –, DJ 246, urmează să intre în licitaţia pentru atribuirea contractului de execuţie, iar „continuarea” lui de la Ţibăneşti spre Gârbeşti face obiectul unui credit de angajament, care însă e în faza de proiect. Cum alte surse financiare nu există pentru moment, repararea asfaltului pe cei doi kilometri pare o misiune imposibilă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.