Cum a pierdut Iaşul un menistru secretar de stat

sâmbătă, 28 iulie 2018, 01:50
2 MIN

Zilele trecute, aşa cum ştiţi, prin târg a trecut menistrul Culturii, îndrăgitul actor George Ivaşcu. Dar, după cum foarte probabil nu ştiţi, pe lângă marele sac de promisiuni culturale cu care a venit la Iaşi, de la bani pentru Filarmonică până la renovări de case memoriale cu ghiotura, cică Georgică ar fi avut şi o propunere de făcut în târg, cu mare discreţie, la o anume urechiuşă sensibilă la frumos.

Cică domn menistru i-ar fi propus madamei Stratul cel Lat, şefa de la Pal Lat, nici mai mult nici mai puţin decât un post de menistru secretar de stat la portofoliul pe care îl conduce, un soi de adjunct responsabil cu muzeele, cum ar veni. Iar madama zice-se că, în loc să sară în sus de bucurie şi să-l pupe rapid pe domn menistru pe cârlionţi, ce credeţi că a făcut? Aşa este, stimaţi telespectatori: cică l-a refuzat politicos, pe motiv că, zice-se, ar mai avea multe de făcut la Iaşi.

Cui să-i mai spui acuma că, la cum stau lucrurile în ţara asta şi mai ales cu guvernarea asta, unde banul se dă numai pe trafic şi înţeleri politice, madama ar fi făcut pentru Iaşi la Bucale, într-un an, ce nu face de la Iaşi în zece. Vorba aia: ai cu cine, n-ai cu ce…

Start vot! Ce dă mai bine: adidaşii sau şlapii?

«M-am dus şi eu la televizor să vorbesc despre lucruri serioase şi m-am îmbrăcat frumos de la gleznă în sus, gândindu-mă că-s safe acolo sub măsuţa lor translucidă. Şi când colo»… Iaca în ce mod şi-a revărsat amărăciunea în public, pe Facebook, conţilierul IT Andrei Postolache, după o emisiune recentă la Digi local la care s-a dus la costum, dar cu adidaşi roşii.

Acuma, stând strâmb şi judecând drept, la categoria electorală nonconformistă a lui am zice chiar că omul nu pierde, ci mai adună ceva voturi. Ba chiar am zice, că tot zic unii c-ar fi luat-o olecuţă pe tobogan la vale în preferinţe, că n-ar fi rău ca data viitoare să încerce şi cu şlapi…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii