anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Cum a pierdut Iaşul un menistru secretar de stat

GALERIE
pulspostolache adidasi rosii
 • puls
 • postolache adidasi rosii
- +

Zilele trecute, aşa cum ştiţi, prin târg a trecut menistrul Culturii, îndrăgitul actor George Ivaşcu. Dar, după cum foarte probabil nu ştiţi, pe lângă marele sac de promisiuni culturale cu care a venit la Iaşi, de la bani pentru Filarmonică până la renovări de case memoriale cu ghiotura, cică Georgică ar fi avut şi o propunere de făcut în târg, cu mare discreţie, la o anume urechiuşă sensibilă la frumos.

Cică domn menistru i-ar fi propus madamei Stratul cel Lat, şefa de la Pal Lat, nici mai mult nici mai puţin decât un post de menistru secretar de stat la portofoliul pe care îl conduce, un soi de adjunct responsabil cu muzeele, cum ar veni. Iar madama zice-se că, în loc să sară în sus de bucurie şi să-l pupe rapid pe domn menistru pe cârlionţi, ce credeţi că a făcut? Aşa este, stimaţi telespectatori: cică l-a refuzat politicos, pe motiv că, zice-se, ar mai avea multe de făcut la Iaşi.

Cui să-i mai spui acuma că, la cum stau lucrurile în ţara asta şi mai ales cu guvernarea asta, unde banul se dă numai pe trafic şi înţeleri politice, madama ar fi făcut pentru Iaşi la Bucale, într-un an, ce nu face de la Iaşi în zece. Vorba aia: ai cu cine, n-ai cu ce...

Start vot! Ce dă mai bine: adidaşii sau şlapii?

«M-am dus şi eu la televizor să vorbesc despre lucruri serioase şi m-am îmbrăcat frumos de la gleznă în sus, gândindu-mă că-s safe acolo sub măsuţa lor translucidă. Şi când colo»... Iaca în ce mod şi-a revărsat amărăciunea în public, pe Facebook, conţilierul IT Andrei Postolache, după o emisiune recentă la Digi local la care s-a dus la costum, dar cu adidaşi roşii.

Acuma, stând strâmb şi judecând drept, la categoria electorală nonconformistă a lui am zice chiar că omul nu pierde, ci mai adună ceva voturi. Ba chiar am zice, că tot zic unii c-ar fi luat-o olecuţă pe tobogan la vale în preferinţe, că n-ar fi rău ca data viitoare să încerce şi cu şlapi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.