Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum a ratat primarul poza de grup cu cel pe care l-a plătit cu 60.000 de euro?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Voi aţi observatără, stimaţi telespectatori, că în tot rotogolul internetului şi pe întreg mapamondul virtual, fie el Facebook, Instagram, Snapchat sau ce reţele sociale or mai fi apărut de când vorbim noi aicea, ei bine, absolut nimeni nu a putut găsi pe acolo sau în altă parte vreo poză, o pozuţă fie ea cât de mică, de pixelată şi de răpciugoasă, a premarelui Mihai Chirica cu marele violonist Nigel Kennedy, cel care la vremea lui a cântat cu monştri sacri precum Paul McCartney, Jeff Beck sau băieţii de la The Who? 

Cum se poate una ca asta, dragi melomani, câtă vreme se ştie că premarele Iaşului este un mare amator de vedete muzicale, că se pozează oricând are ocazie, în faţa Palatului sau în club de noapte, cu orice vedetă ce are de la 1.000 de like-uri în sus ca popularitate, şi că orice poză de acest fel apare în secunda doi pe pagina lui de Facebook, ca să aibă şi un ricoşeu electoral la generaţia aferentă. Iote că se poate, stimaţi telespectatori, şi asta chiar dacă e vorba de o vedetă plătită taman cu semnătura lui Chirica, pe banii primăriei, cu 60.000 de euro.

Cum e posibilă minunea, care cică l-a scos efectiv din sărite de nervi pe Mihai Chirica? Cică britanicul în cauză ar fi spus din start organizatorilor că nu vrea absolut nici o poză, cu absolut nimenea indiferent de calitatea lui, iar la insistenţa staff-ului, care i-ar fi spus că premarele ar vrea, ar fi replicat că nu există în contract aşa ceva şi pace: el nu face campanie electorală. Vai, vai, ce mai plânset, ce mai jale cică pe capul premarelui, care a ratat astfel o pasăre rară în colecţie! Deh, data viitoare poate, când vine Al Bano sau Romina, cine ştie...

Începe scandalul ăl mare sau ieşeanul nostru din Guvern vine acasă?

Scandal mare în coaliţia guvernamentală, la Bucureşti, dar mai ales în partidoi, conflict care ar putea afecta şi Iaşul, prin ricoşeu. Spun unii amici de-ai noştri mai informaţi că Liviu Dragnea şi premierul Grindeanu ar fi, de la finele săptămânii trecute, într-un conflict ireconciliabil pe tema remanierii guvernului. Şi de unde Tăriceanu până de curând era de partea lui Grindeanu, cică mai nou a trecut în tabăra lui Dragnea.

Planul ar fi cam în felul următor: Dragnea i-a cerut lui Grindeanu să remanieze 4 sau 6 miniştri, pe motiv că prestaţia lor publică a afectat imaginea PSD. Numai că Grindeanu a zis un :Nu" hotărât, pe motiv că şi-ar pierde şi mai mult din credibilitate dacă ar schimba din nou echipa la nici şase luni de la alegeri, în condiţiile în care echipa lui de min iştri a trecut deja printr-o „cosmetizare” în urma protestelor din februarie.

Cică miniştrii vizaţi de Dragnea ar fi Viorel Ştefan ( Finanţe), Florian Bodog (Sănătate), Pavel Năstase (Educaţie) şi Gabriel Leş (Apărare). De cealaltă parte, pe lista neagră mai sunt şi doi miniştri ALDE: ieşeanul Tudorel Toader (Justiţie) şi numitul Toma Petcu (Energie).

Grindeanu, însă, cică l-ar avea de partea lui pe preşedintele Iohannis, cel fără de care un premier nu poate fi schimbat oricât ar vrea Dragnea şi Tăriceanu. Ei, ce spuneţi: începe războiul, sau rămâne Iaşul fără ministru plin?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri