anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Cum a reacţionat SIF Moldova la mişcările puse la cale de Vuza la Iaşitex

GALERIE
SIF Moldova
 • SIF Moldova
- +

SIF Moldova reacţionează la mişcările pregătite de către Ştefan Vuza, patronul indirect al Iaşitex.

Instituţia financiară susţine într-un răspuns către „Ziarul de Iaşi” că va lua în considerare apelarea la măsuri judiciare şi extrajudiciare pentru a apăra drepturile pe care le are în cadrul companiei ieşene. „Urmărim cu îngrijorare situaţia de la Iasitex S.A. Din nefericire, SIF Moldova nu este implicată în actul managerial. Consiliul de administraţie şi conducerea executivă ale Iasitex au fost şi sunt sub controlul exclusiv al acţionarului majoritar. Am procedat şi vom proceda în continuare la acţiuni judiciare şi extrajudiciare pentru protejarea drepturilor de acţionar ale SIF Moldova”, au scris aceştia. Ştefan Vuza, patronul care deţine indirect, printr-o altă firmă de a sa fabrica din Iaşi convoacă pe 26 septembrie Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a se vota mai multe măsuri, printre care, vinderea unui teren în suprafaţă de 15.000 metri pătraţi, a bunurilor din fabrică şi a stocurilor de marfă.
 
De asemenea, Vuza intenţionează să mărească capitalul social, cel mai probabil, pentru a diminua puterea de decizie a SIF Moldova, care deţine aproximativ 30% din acţiuni. Vuza deţine 63%. „SIF Moldova este o entitate cu capital intergal privat, administrator de fonduri de investitii alternative, autorizată de ASF cu nr. 20 din 23.01.2018. SIF Moldova actionează instituţional, în  raport cu toate companiile din portofoliu, conform principiilor de guvernanţă corporativă şi în acord cu strategia investională aprobată de acţionari”, au mai precizat aceştia. 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X