anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Cum a reușit un tânăr de 26 de ani să detroneze un primar PNL cu patru mandate într-un oraș sucevean

GALERIE
Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic
  • Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic
- +

Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic are doar 26 de ani şi a câştigat funcţia de primar al oraşului Salcea, obţinând mai multe voturi decât cei 7 contracandidaţi ai săi la un loc. Ezekiel a demonstrat că la alegerile locale contează mai mult omul decât partidul. Tânărul nu a mai făcut politică până acum şi a candidat din partea unui formaţiuni politice fără notorietate.
 

Pârwuşor Ţicu Ezekiel Belţic a câştigat funcţia de primar al oraşului Salcea, în urma alegerilor de pe 27 septembrie, cu un scor la care nici el nu se aştepta. Tânărul de 26 ani a candidat din partea Partidului Alternativa Dreaptă şi acum este cel mai tânăr primar din judeţul Suceava. El a întrerupt domnia primarului PNL Ilie Lungu, care îşi încheie astfel cel de-al patrulea mandat.  Ezekiel şi-a dorit să fie primar încă din şcoala gimnazială, iar prietenii lui de atunci pot să confirme lucrul acesta. S-a hotărât să candideze la începutul acestui an, după care a luat legătura, după spusele sale, cu sute de instituţii de la care a obţine peste 1.000 de documente în baza cărora şi-a construit campania electorală. A avut grijă să-şi facă un program de dezvoltare, structurat pe 10 capitole, pe care l-a comunicat cetăţenilor mergând din poartă în poartă şi prin intermediul reţelelor de socializare; după care a făcut echipă cu persoane din diferite domenii de activitate, între care Educaţie şi Sănătate pentru că „eu nu le ştiu pe toate” Ezekiel Belţic susţine că a fost onest cu cei cu care a stat de vorbă. Nu le-a făcut promisiuni nerealiste. Nu le-a promis că va rezolva problema drumurilor sau că va aduce gaz în comună în prima lună de mandat. Le-a spus însă că angajaţii Primăriei Salcea îi va trata cu respect, iar instituţia va fi transparentă. Şedinţele Consiliului Local vor fi transmise live pe Facebook.

„Am avut un program foarte bun şi o echipă de oameni competenţi. Am identificat problemele oamenilor, le-am făcut prmisiuni realiste. Le-am promis cetăţenilor că angajaţii primăriei şi aleşii vor da dovadă de bun-simţ şi respect în relaţia cu cetăţenii încă din prima zi de mandat. Cetăţenii oraşului stiu cât au fost de umiliţi şi înjosiţi până acum. Nu am promis la nimeni că voi asfalta stăzi, că voi pune apă, canalizare, gaz după prima lună de mandat. Am spus că voi aloca fondurile primărie în educaţie, sănătate, şi infrastructură. 

Le-am spus oamenilor că nu vor mai fi nevoiţi să stea zile în şir la primăria ca să obţină o adeverenţă. Le-am promis că voi face transmisie live a şedinţelor Consiliului Local, a şedinţelor cu angajaţii primăriei. Le-am promis că va exista raport de activitate a fiecărui angajat săptămânal. Că în fiecare zi pe site-ul instituţiei se va posta câţi bani au intrst în primărie, din taxe, impozite şi amenzi. Le-am promis transparenţă”, a spus primarul ales.

Continuarea, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

Arheologi

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.