Cum a scăpat de amendă după ce a fost prins cu 108 km/h în localitate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Cum a scăpat de amendă după ce a fost prins cu 108 km/h în localitate

GALERIE
radar
  • radar
- +

Un bârlădean a cerut anularea unei sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri ieşeni, invocând faptul că s-ar fi aflat într-o situaţie limită. Judecătorii au respins argumentele aduse de şofer, dar au dispus totuşi anularea procesului-verbal de constatare a contravenţiei.

Pe 19 august anul trecut, la ora 7.54, Ioan C. a fost oprit de poliţişti pe raza satului Poieni. Automobilul condus de bărbat avea o viteză de 108 km/h, în condiţiile în care limita legală era de 50 km/h. Şoferul a explicat poliţiştilor că se grăbea să ajungă la Institutul Regional de Oncologie, unde fratele său având programare la chimioterapie. La ora 8.00, trebuia să facă testarea COVID. Plecaseră la timp din Bârlad, dar fuseseră întârziaţi de tirurile întâlnite pe drum, motiv pentru care accelerase peste limita legală de viteză.

Pentru a fi mai convingător, şoferul l-a invitat pe poliţist să constate cu ochii lui starea în care se afla fratele său. Poliţistul a refuzat, aplicându-i lui Ioan C. o amendă de 2.900 lei şi reţinându-i permisul în vederea suspendării pentru 90 de zile. Pentru a-şi argumenta solicitarea de anulare a sancţiunii, şoferul a prezentat în instanţă actele medicale ale fratelui său şi declaraţia de martor a acestuia.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat însă că situaţia nu se încadrează în starea de necesitate, neputând conduce la anularea sancţiunii. Totuşi, judecătorii au constatat că Inspectoratul Poliţiei Judeţene nu depusese la dosar buletinul de verificare metrologică a aparatului radar, neputând demonstra că agenţii constataseră corect contravenţia. Ca urmare, amenda a fost anulată, ca şi măsura de suspendare a permisului de conducere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.