anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Nu de alta dar, doar ştiţi cum e obiceiul locului în politichia locală, la nervi: una două, hop, mâna-n gât! Aşadar, scriam noi ieri că, pentru prima dată de când ne ştim locuitori pe plaiurile astea, am văzut că la ziua drapelului, duminică dimineaţă, nu a fost niciun reprezentant de la palatul cel roznovan, vizavi de metropolie. Ceea ce, deh, o fi el edilul şăf cam penal, dar, din respect pentru instituţiune şi ieşeni, nu se face să nu-l chemi acolo şi pe el cu cocarda-n chept. Măcar acuma cât nu-l saltă cremenalul.

Ei bine, dragilor, ieri am aflat care a fost de fapt chichirezul în toată treaba asta despre care unii au zis că-i aranjament nedrept de-al prifectului. Cică invitaţiune a prifecturii a existat, numai că invitatul a fost cu o seară înainte, adicătelea sâmbătă noaptea, pe la Skin clab, unde zice-se că a stat până la ziuă. Deci n-a mai apucat omul nici măcar să anunţe pe careva că nu mai vine, că altfel venea un vice acolo, fie şi de formă.

Dar, bun, una şi cu una fac două, şi cu asta basta: că de invitat ştiam noi că-i tiriplici şi te poate face de baftă. Altceva ne chinuie acuma: băi, dar omul ăsta nu are nevastă acasă, care să-l ia la întrebări? Adicătelea de genu’ dacă avea la el jiletca sau brâul, că e răcorică seara, şi să nu-l tragă la şale, ne referim...

O filieră interesantă, spre binele ieşenilor

Şi dacă tot ne-am pus azi pe lămurit nelămurite, haideţi să vă mai spunem două vorbe şi despre noua numire a unui ieşean ca menistru secretar de stat, la Educaţiune, chestie despre care auzim că este olecuţă de foială prin târg, în zona politichiei liberalo-pesediste, pe tema „Bă, dar ăsta oare de-al cui o mai fi, că al nostru nu-i?”.

Ei bine, dragi telespectatori, pe de o parte trebuie spus din prima că nu vorbim neapărat despe un personagiu ce are musai nevoie de pile politice, pentru că junele nou ministru secretar de stat de la Iaşi chiar este unul ce ştie carte, matematician de la mama lui, dar are şi specializări bune pe afară în domeniul strategiilor şcolare. Dar, după cum ştiţi că merg treburile în Românica, ăi fi tu bun, dar tot trebe olecuţă de ajutor din exterior, de la partid, nu?

Ei bine, în acest caz spun unii că ajutorul ar fi venit pe o filieră cu ochi bătând spre albastru, la care achiesează de multă vreme şi menistrul plin de la Educaţiune, filieră pe care ieşeanul a fost băgat taman cu aportul unei rude foarte apropiate, şef în zona serviciilor. Dar, în fine, dacă vreţi mai multe detalii, întrebaţi-l şe şeful cu ochi albaştri din Centru. Că sigur are a vă spune câte-n lună şi-n stele, dacă-l prindeţi cu chef de vorbit, şi nu de ascultat…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Vreme de neplajă

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.