Cum ajungi din zona de protecție din Suceava la Iași? Toate legăturile, rupte
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum ajungi din zona de protecție din Suceava la Iași? Toate legăturile, rupte

GALERIE
tren
  • tren
- +

A șasea ordonanță militară a creat mai multă confuzie. Cea mai dură și clară prevedere se referă la carantinarea municipiului Suceava și a altor opt comune din jur. Toate celelalte unități administrative din județ sunt considerate zonă de protecție. Intrarea în zona carantinată și ieșirea din aceasta sunt interzise cu unele excepții. Însă ceilalți locuitori ai acestui mare județ s-au trezit cu toate legăturile rupte de restul țării: nu mai circulă nici microbuzele, nici trenurile și nu toți au mașini personale.

Trenurile care făceau legătura cu Iașul, anulate

Până acum, cei care doreau să ajungă din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și alte localități spre Iași, aveau la dispoziție și microbuze și trenuri. Însă acestea au fost anulate. Iată ce se anună pe pagina cfrcalatori.ro.

Trenul Iași - Timișoara

ANULAT pe distanța Iași – Vatra Dornei și va circula pe distanța Vatra Dornei – Timișoara Nord

Trenul Timișoara - Iași

ANULAT pe distanța Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Timişoara Nord – Cluj Napoca

Trenul Galați - Cluj Napoca

ANULAT pe distanța  Iași – Cluj Napoca și va circula pe distanța Galați – Iași

Trenul Cluj Napoca - Galați

ANULAT pe distanța  Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Iași – Galați

Trenul Iași - Timișoara

ANULAT pe distanța  Cluj Napoca – Iași și va circula pe distanța Iași – Galați

Trenul Timișoara - Iași

ANULAT pe distanța Vatra Dornei – Iași și va circula pe distanța Timișoara Nord – Vatra Dornei

Există o diferență între zona carantinată și cea de protecție?

Se pare că doar teoretic există o diferență. În ordonanța militară numărul 6, la articolul 4 se menționează clar:

"Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane, nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată" (...).

Despre zona de protecție se amintește la articolul următor, precizându-se că trebuie respectate celelalte preveder ale ordonanțelor emise.

"Ar trebui să existe o diferență între zona carantinată și zona de protecție. Cum îmi spui că am dreptul să circul, dacă îmi închizi toate căile de acces? Bănuiesc că nimeni nu ar face acum drumuri de plăcere. Unde să te plimbi? Dar eu chiar am probleme de rezolvat în Iași, am punct de lucru acolo, la Câmpulung am vârstnici care nu pot fi lăsați cu săptămânile singuri. Trenurile acestea circulau arhi-pline când erau și studenții, nu găseai bilete, deci e clar că sunt utile. Lasă măcar unul din atâtea, schimbă ruta, dar nu anula complet", a spus un localnic din Câmpulung Moldovenesc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Dan CONSTANTIN

De ce vacanţele în Grecia ar trebui interzise? Urlă toată ţara!

Câteva idei despre preocupările estivale ale politicienilor  

Filmuletul zilei

opinii

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

Michael ASTNER

Limaxul „spaniol” şi corectitudinea politică

În loc de prefaţă, două însemnări de jurnal amnăşan.  

România lui Salvador Dali

Nichita DANILOV

România lui Salvador Dali

În Sectorul I al capitalei ne aflăm în plin surrealism. De fapt, acolo are loc un experiment, un performance făcut la o scară atât de mare, încât ar invidia-o orice performer. Căci, conform datelor statistice, Sectorul I al capitalei are în jur de 255.000 de suflete înregistrate oficial. 255 000 e cifră, pe care o poate lua în calcul chiar şi Big Data, care operează cu cifrele de ordinul sutelor de milioane şi chiar al miliardelor.

Pandemie şi senzualitate

Dana ȚABREA

Pandemie şi senzualitate

Deşi cu trimiteri evidente la carnal, spectacolul în regia lui Radu Afrim care-a câştigat premiul Uniter e poematic. Textul degajă senzualitate, imaginile video completează scenicul împlinit de trupesc cu peisaje umane caleidoscopice, reliefate prin efecte. Povestea se ţese din fragmente, cu actori care îşi expun umanitatea pe scenă sau ecran, care îşi ascund ori revelează inima, corporalitatea. Sunt foarte multe roluri, diverse, de compunere excentrică sau mai palpabile, pe adâncime sau mai exterioare, unele mai teatrale, altele filmice. În schimb, situaţiile scenice se volatilizează voit, într-un întreg fluid, eterizat, sub semnul unei detaşări implicate.

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.