Cum ajungi la închisoare ca prostu’: în timpul procesului i-a luat la mişto pe judecători
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum ajungi la închisoare ca prostu’: în timpul procesului i-a luat la mişto pe judecători

GALERIE
condamnare, prost, judecatori
  • condamnare, prost, judecatori
- +

Judecat pentru fapte pentru care, de regulă, pedepsele sunt cu suspendare, un bărbat din judeţ a intrat la închisoare după ce a refuzat să vină la proces, deşi a semnat citaţia prin care a fost chemat să compară în faţa judecătorilor

 

Cristian Ciobanu, de 48 de ani, a fost condamnat ieri la 1 an şi 2 luni de închisoare cu executare fiind găsit vinovat de conducere fără permis şi refuz de prelevare probe biologice. Individul, de loc din municipiul Iaşi, a fost pedepsit la finele unui proces la care a refuzat cu obstinaţie să se prezinte. Două fapte penale au fost supuse analize judecătorilor ieşeni. Una din data de 22 septembrie 2017, când individul a fost oprit de poliţişti pe raza localităţii Cotu Morii, pe DN 24, însă a refuzat să sufle în etilotest, deşi erau suspiciuni că ar fi consumat alcool.

A doua faptă datează din data de 15 ianuarie 2018 când individul a fost oprit de un echipaj de Poliţie conducând aceeaşi maşină, deşi avea permisul suspendat. Încă de la începutul anchetei, Ciobanu nu a dat doi bani pe acţiunea judiciară instrumentată împotriva sa. În faza de urmărire penală, a fost adus cu forţa la audieri, în baza unui mandate de aducere. La proces a adoptat aceeaşi atitudine. Deşi a primit mai multe citaţii de a se prezenta în faţa judecătorilor, ba pe una chiar a semnat-o, individul nu a venit niciodată.

Pentru că nu a putut să îşi dea acordul de a presta muncă în folosul comunităţii, condiţie pentru ca o pedeapsă să poată fi suspendată, judecătorii au decis ca individul să execute pedeapsa în regim de detenţie. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

America pierde teren în faţa Rusiei şi a Chinei, în Orientul Mijlociu

Naivităţile şi imperativele ideologice progresiste ale politicii externe a administraţiei Biden se lovesc de o realitate geopolitică în care şi Rusia, şi China se dovedesc a fi extrem de abile în a-şi impune propria naraţiune şi a eroda influenţa americană în Orientul Mijlociu.

Filmuletul zilei

opinii

Mirel Cană - o încercare de portret

Nichita DANILOV

Mirel Cană - o încercare de portret

L-am întâlnit deseori la Casa Dosoftei. Mi-l închipui şi azi tronând acolo, retras în spatele unui pupitru rustic, scrutând prin ochelarii fumurii hrisoavele înşirate în vitrine, dar şi pe pereţii reci, uşor igrasioşi, pe care trecerea vremii a desenat tot felul de umbre şi de figuri voievodale. În acest spaţiu al amintirii, placat de ziduri groase, spectrul lui Mirel Cană se simte cu adevărat în elementul său.

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Dana ȚABREA

Grădinărit uman. Despre oameni şi câini

Termenul „cultură” provine la latinescul „colere” care înseamnă a cultiva. Civilizaţia şi cultura îl îndepărtează pe om de latura sa animalică, barbară şi îl apropie de cea spirituală. Însă omul rămâne în esenţa sa o fiinţă animalică, având posibilitatea de a alege, şi care în orice împrejurări va alege cea mai rea posibilitate dintre toate. În acest sens, „Grădinărit uman” nu este atât despre familia disfuncţională, cât mai ales despre o umanitate disfuncţională în întregul ei. Departe de a putea fi vorba de o comedie, poate doar despre la comédie humaine.

Profilul neo-activistului american

Michael ASTNER

Profilul neo-activistului american

Vara trecută, înainte să vin la Amnaş, am primit de la o prietenă două ziare germane pe care le luase-n aeroport ca lectură de călătorie. Le-am luat la rândul meu pe drum, dar pentru că-s ziare de ziare, format mare, adică (vorbesc de Die Welt şi de Süddeutsche Zeitung), nu le-am deschis în tren, iar la ţară apoi… nici atât: am adunat fructe, am cosit iarbă, am primit oaspeţi (cumnatul, nepotul şi băiatul nepoatei), apoi m-am apucat de dezgropat fântâna din bătrâni, tot felul de lucrări şi munci mi-au ocupat timpul, iar ziarele în cauză (ambele din 14 iulie 2020) au fost uitate. Zilele trecute, am dat de ele. Hm - ia să le răsfoiesc şi să văd dacă mai găsesc ceva actual respectiv demn de citit!

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Tot felu

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.