Cum aleg cea mai bună ofertă la energia electrică. Sfaturi practice (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum aleg cea mai bună ofertă la energia electrică. Sfaturi practice (P)

GALERIE
Magazin Enel
  • Magazin Enel
- +

Liberalizarea pieței de energie electrică creează noi oportunități atât pentru furnizorii activi în piață, cât și pentru consumatori: sunt peste 130 de oferte de furnizare a energiei electrice publicate pe site-ul Autorității de Reglementare a Energiei Electrice din care putem alege pentru a trece pe piața concurențială. Numărul mare de furnizori și multitudinea ofertelor propuse s-ar putea să ne facă să ne simțim pierduți. Iată câteva lucruri la care să fim atenți.

Aleg oferta care mi se potrivește cel mai bine!

Dacă acum petreceți mai mult acasă și lucrați de la distanță, este posibil să consumați mai multă electricitate în timpul zilei, în fiecare zi a săptămânii. Mai mult, dacă aveți copii care fac școală sau alte activități online, consumul poate crește. În acest caz, puteți alege o ofertă cu preț fix la energie electrică pe o perioadă cât mai lungă, care să cuprindă și un abonament zilnic. Acest abonament însoțește componenta de preț de furnizare a energiei electrice, preț care este mai mic de obicei decât în cazul ofertelor fără abonament.

Dacă petreceți mai puțin timp în locuință sau consumul dumneavoastră nu este mare pe parcursul unei luni, atunci poate este mai convenabil să alegeți o ofertă cu preț fix al energiei pe o perioadă cât mai lungă, dar fără abonament.

Enel Energie și Enel Energie Muntenia vă pot ajuta cu oferte specifice, dacă vă aflați deja în portofoliul lor de clienți, precum și cu oferte dedicate dacă vreți să le deveniți client. Spre exemplu, prin alegerea ofertelor promoționale din categoria Salut, vă puteți securiza un preț fix la energia electrică timp de 12 luni, fiind astfel protejați de orice eventuală creștere a prețului electricității pe piață. Găsiți toate ofertele pe site-ul www.enel.ro.

De asemenea, este important ca în alegerea ofertei să aveți în vedere stabilitatea și reputația furnizorului. Contează și numărul canalelor de plată a facturii puse la dispoziție și eventuale costuri aferente acestora, gestionarea relației contractuale într-un mod potrivit stilului dumneavoastră (online, telefonic sau direct, fizic), modul de actualizare a condițiilor contractuale, posibilitatea de ajustare a prețului, modalitățile de încetare a contractului, modul de soluționare a sesizărilor sau asolicitărilor clienților sau de soluționare a litigiilor.

Pot face un contract 100% online?

Sigur! La Enel puteți face un contract 100% online. Tot ce trebuie să faceți este să intrați pe www.enel.ro, la secțiunea Clienți Rezidențiali, să alegeți județul în care se află locul de consum pentru care vreți să încheiați respectivul contract, să selectați oferta dorită și să începeți procesul de contractare. Introduceți o copie a actului de identitate și, dacă sunteți client nou, copia actului de proprietate asupra locului de consum sau documentul care să ateste dreptul de folosință, și ultima factură de la vechiul furnizor. Ultimul pas - semnați digital în spațiul alocat pe ecran, dar nu înainte de a vă da acceptul pentru oferta aleasă.

Cum știu că-i totul în regulă, contractul încheiat, și când vine prima factură?

Imediat după ați depus documentele necesare, solicitarea e preluată de operatorii Enel pentru a fi procesată. Potrivit regulilor în vigoare referitoare la contractarea la distanță, contractul de furnizare electricitate se consideră încheiat doar când primiți pe un suport durabil, inclusiv electronic, documentele contractuale finale. Acordul îl dați prin acceptarea acestora pe link-ul transmis pe e-mail la final.

Sunt obligat să închei un contract pe piața concurențială până la 30 iunie?

Puteți solicita oricând încheierea unui contract pe piața concurențială, indiferent de dată sau de localitatea în care este situat locul de consum. Aveți libertatea de a alege orice furnizor doriți și oferta ce vi se potrivește, la un preț competitiv.

Toți cei care aveți acum în derulare un contract de furnizare a energiei electrice la prețul pentru serviciul universal, veți întâmpina la jumătatea anului sau la începutul toamnei noi schimbări legate de facturile la electricitate, în sensul că reducerea comercială de care beneficiați acum va expira, în funcție de durata de acordare a reducerii comerciale comunicate de către furnizorul actual. Veți fi facturați la prețul pentru serviciul universal stabilit pentru semestrul al II-lea 2021, comunicat de către furnizorul actual în lunile mai și iunie, odată cu factura de electricitate, începând cu data de 01 iulie 2021. 

Vă puteți însă oricând răzgândi! Chiar dacă nu ați luat o decizie până la 30 iunie 2021, puteți opta, ulterior, în orice moment, pentru un produs de pe piața concurențială de energie electrică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.