Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Advertorial

Cum alegi o gazduire de calitate (P)

GALERIE
Gazduire web de calitate
  • Gazduire web de calitate
- +

 

Daca te-ai hotarat sa iti faci un site, sa devii blogger sau sa-ti faci un magazin online, atunci trebuie sa stii ce inseamna o gazduire web de calitate. Primul pas pentru a fi prezent online (prin intermediul unui site web) este sa iti cumperi un nume de domeniu, iar mai apoi o gazduire.

La o scurta privire pe internet, o sa gasesti sute de oferte de gazduire web, iar multe din acestea ti se vor parea foarte atragatoare. Fie pretul foarte mic, fie promisiuni referitoare la viteza de incarcare si resursele oferite.

Intradevar, un pret mic nu inseamna neaparat si servicii de proasta calitate. Sunt foarte multe companii in Romania care ofera web hosting la preturi competitive, dar in acelasi timp si servicii de cea mai buna calitate, folosind ultimele tehnologii din domeniu.

Cum alegi o gazduire de calitate

Ca sa faci o alegere cat mai buna trebuie sa verifici cateva aspecte, pe care le voi mentiona mai jos. Acest lucru nu-ti va garanta o gazduire web perfecta, dar poti sa eviti cel putin companiile care cauta doar profit si nu iti ofera nimic bun inapoi.

1. Resursele pachetului de gazduire

Orice companie care ofera pachete de gazduire web ar trebui sa iti puna la dispizitie (sa poti verifica) resursele gazduirii pe care urmeaza sa o achizitionezi.

O sa gasesti foarte multe companii care nu afiseaza aceste detalii, iar atunci ar trebui sa te intrebi  care ar fi motivul. Daca ai un serviciu de calitate, de ce sa nu-l si prezinti?

Daca nu expui resursele pachetului de gazduire pe care urmeaza sa-l cumpar, inseamna ca ai ceva de ascuns. Nu esti sigur pe ceea ce oferi si cauti doar sa vinzi ceva fara se te intereseze daca clientul tau este multumit sau nu de serviciul cumparat. Mai mult, te poti trezi ca de fapt acea gazduire este prea “slaba” pentru tine si trebuie sa mai scoti ceva bani in plus pentru un serviciu mai bun.

2. Pretul

Pretul este extrem de important cand cumperi o gazduire. Sunt extrem de multe companii care au preturi exorbitante pentru niste servicii care le gasesti in alta parte la un pret chiar de 5 ori mai mic. O gazduire web ieftina isi poate face treaba perfect daca serverele sunt foarte bine optimizate.

De asemenea, o atentie mare trebuie sa o acorzi la pachetele de gazduire care sunt la oferta. Sunt multe situatii cand platesti gazduirea web la pret redus in primul an, iar dupa accea trebuie sa scoti de 3 ori mai mult. Citeste cu mare atentie termenii si conditiile ofertei.

De cealalta parte, o sa gasesti si gazduiri de site-uri care costa doar 1 Euro pe luna. Un pret infim, insa trebuie neaparat sa verifici pe site cu atentie ce resurse primesti sau sa ii contactezi. Poate sa fie buna pentru tine sau poate sa fie doar o oferta pentru a atrage clientii.

3. Suportul cu clientii

Nu exista compania de web hosting perfecta. Se intampla sa ai probleme si este un lucru absolut normal. Important este insa faptul daca ti se va raspunde in timp util la solicitarea ta tehnica.

Orice companie seriosa iti va pune la dispozitie mai multe metode de contact: live chat, telefon si tichet. Iti recomand sa alegi compania de hosting la care poti contacta echipa de suport si prin telefon, nu doar in scris.

Ca sa verifici profesionalismul lor, le poti da un email (sau live chat) cu cateva intrebari la subiectele care te intereseaza. Doar asa poti verifica daca iti raspund rapid, profesionist, vor sa te ajute, empatizeaza cu tine, etc.

4. Uptime-ul

Uptime-ul se refera la timpul cat sitepul tau este activ, functional si se poatea ccesa de catre vizitatorii tai. Companiile de hosting includ acest uptime in termen si conditii. Daca nu este, mai bine mergi mai departe si cauta o alta gazduire.

Un uptime corect trebuie sa fie de minim 99.8%. Asta inseamna ca site-ul tau va fi functional si poate fi vizitat 99.8% din timp. Evident, acest timp se va calcula pe minim 3 luni, deoarece pot aparea probleme la servere si acestea sa nu fie functionale pentru 2 ore, de exemplu. Daca te faci un calcul daor pe o perioada de 7 zile, atunci acel uptime va fi mult mai mic decat 99.8%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri