Cum ar fi să lucraţi la Tribunal sau Curte? Se caută asistenţi de judecători la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Cum ar fi să lucraţi la Tribunal sau Curte? Se caută asistenţi de judecători la Iaşi

GALERIE
Tribunal-Iasi
  • Tribunal-Iasi
- +

165 de asistenţi ai judecătorilor caută Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), 16 dintre posturile disponibile fiind la Iaşi, la Curtea de Apel şi Tribunal. Angajările se vor realiza în cadrul unui proiect-pilot pentru justiţia românească ce va fi implementat în următorii trei ani, cu fonduri europene.

Diana Micu Cheptene, preşedintele Curţii de Apel Iaşi, ne-a precizat că asistenţii judecătorilor vor lucra sub îndrumarea acestuia şi vor realiza activităţile de secretariat specifice muncii de magistrat, cum ar fi documentarea pentru dosare, fişele dosarelor, motivarea hotărârilor şi alte activităţi, să zicem de secretariat, care sunt acum realizate de judecători.

„Singura condiţie pentru înscriere este să fie absolvenţi de Drept. Se caută persoane cu putere de muncă, adaptabile, capabile să asimileze informaţii şi proceduri, cu abilităţi în documentare juridică şi care să aibă capacitate mărită de analiză şi sinteză. Nu e necesară experienţa în domeniul juridic, pot fi proaspăt absolvenţi de Drept. Sistemul judiciar are nevoie de asistenţii judecătorilor, pentru că în acest mod sunt preluate parte din sarcinile judecătorilor din prezent, care le limitează timpul necesar soluţionării cauzelor, menirea lor importantă“, ne-a precizat Diana Micu Cheptene.

La finalul celor 36 de luni de implementare a proiectului, CSM va realiza o evaluare a activităţii instanţelor unde au fost angajaţi cei 165 de asistenţi ai judecătorului. Dacă se va constata că este oportun, ulterior, se va realiza o propunere de modificare a legislaţiei, care să permită angajarea de asistenţi în toate instanţele din ţară.

Cei care vor să ocupe unul dintre locurile disponibile trebuie să ştie că îşi pot depune dosarele până pe 27 octombrie, la registratura CSM, sau la adresa de e-mail proiect.optimizare@csm1909.ro. Toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat sunt disponibile pe site-ul CSM. Cei care au dosarele complete vor fi departajaţi în urma unui interviu.

Nivelul de salarizare, potrivit CSM, este de 62 de lei pe oră/brut, programul de lucru fiind de 8 ore pe zi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.