Cum ar putea functiona concret perioada de proba in cadrul abonamentelor de telefonie si internet mobil
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Cum ar putea functiona concret perioada de proba in cadrul abonamentelor de telefonie si internet mobil

GALERIE
abonament
  • abonament
- +

Intentia de introducere a unei perioade de proba in contractele de abonament pentru servicii mobile care nu includ si furnizarea de echipamente (telefoane, tablete etc.) vine pe fondul a sute de reclamatii facute de utilizatori in perioada 2015-2016 in privinta calitatii serviciilor de comunicatii, a declarat pentru HotNews.ro Catalin Marinescu, seful autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). 

'Concret, daca un abonat va constata, in perioada de proba, ca nu poate utiliza respectivele servicii la nivelul calitativ asumat de operator, acesta va putea denunta unilateral contractul fara plata penalitatilor de reziliere anticipata. Stabilirea unei perioade de proba nu ar exclude obligatia utilizatorilor finali de a plati serviciile utilizate in perioada respectiva de timp', a precizat acesta.
 
Iata precizarile facute de presedintele ANCOM, Catalin Marinescu, pentru HotNews.ro:
 
"Pentru o mai buna protejare a utilizatorilor din Romania, una dintre directiile de actiune din Strategia ANCOM este posibilitatea introducerii unei perioade de proba in contractele de abonament pentru servicii mobile care nu includ si furnizarea de echipamente (telefoane, tablete etc.).
 
Concret, acest lucru ar insemna ca un utilizator final care contracteaza servicii mobile fara echipamente incluse si care constata, intr-o anumita perioada de timp de la contractarea serviciului (perioada de proba), ca nu poate utiliza respectivele servicii la nivelul calitativ asumat de operator (de exemplu, semnalul nu este satisfacator la domiciliul utilizatorului) sa poata denunta unilateral contractul in  perioada de proba, fara plata penalitatilor de reziliere anticipata. Bineinteles, stabilirea unei perioade de proba nu ar exclude obligatia utilizatorilor finali de a plati serviciile utilizate in perioada respectiva de timp.
 
Acest demers al Autoritatii vine pe fondul mai multor plangeri primite de la utilizatori in privinta calitatii serviciilor de comunicatii, ANCOM inregistrand in perioada 2015-2016 peste 300 de reclamatii pentru serviciile de telefonie mobila si aproape 100 astfel de reclamatii pentru serviciile de internet mobil. Ca toate demersurile de reglementare ale Autoritatii, si acesta va avea la baza o analiza atenta a problemelor identificate si a solutiilor optime, care vor putea fi adoptate, desigur, in urma unui proces de consultare publica", a precizat seful autoritatii.
 

Precizarile presedintelui ANCOM, Catalin Marinescu, au venit la solicitarea HotNews.ro care a cerut detalii legate de intentia autoritatii de introducere a unei perioade de proba in contractele de servicii mobile cu executare succesiva, care exclud furnizarea de echipamente, care sa le permita utilizatorilor nemultumiti de calitatea serviciilor sa renunte la furnizor in primele zile de la incheierea contractului, fara necesitatea unei justificari si fara plata unor penalitati, masura prezentata in strategia de actiune ANCOM pentru perioada 2016-2020 adoptata joi de autoritatea de reglementare in comunicatii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.