Cum arată declaraţiile pe proprie răspundere prin care elevii, părinţii şi profesorii se obligă să nu distribuie cursurile online. Reacţia elevilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum arată declaraţiile pe proprie răspundere prin care elevii, părinţii şi profesorii se obligă să nu distribuie cursurile online. Reacţia elevilor

GALERIE
copii, profesori, cursuri online
  • copii, profesori, cursuri online
- +

Ministerul Educaţiei introduce două declaraţii pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin care îşi asumă că nu vor distribui cursurile online, potrivit unui document trimis în toate şcolile. Reprezentanţii elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să nu introducă respectivele declaraţii.

Declaraţiile pe proprie răspundere pe care elevii, părinţii şi profesorii trebuie să le semneze, prevăd interzicerea copierii sau a distribuirii cursurilor susţinute online. Este pentru prima dată când şi elevii sunt puşi să semneze astfel de acte şi nvocă două articole din Legea Educaţiei şi Ordinul 5545/2020 al ministrului Educaţiei, precum şi Codul Penal, conform sursei citate. Reprezentanţii elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării să nu introducă declaraţiile ci să  monitorizeze îndeaproape, prin inspectoratele şcolare judeţene, activitatea didactice online a profesorilor.  "În timp ce situaţia epidemiologică se agravează de la o zi la alta, fapt care va conduce în mod cert spre tranziţia către educaţia online a multor unităţi de învăţământ, Ministerul Educaţiei şi Cercetării devine campion naţional la plimbat hârtii. Aceste declaraţii sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menţionate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori şi părinţi. (...) Sunt curios câţi elevi care nu au acces la internet vor completa această declaraţie", a spus Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, conform Agerpres.

Motivarea ministerului pentru aceste declaraţii pe care trebuie să le semneze părinţii, elevii şi cadrele didactice este următoarea: „Ca o măsură suplimentară, pentru protejarea dreptului la imagine, atâta cadrelor didactice, cat şi elevilor anexăm prezentei adrese o declaraţie-angajament ce urmează a fi asumată de cadre didactice elevi şi părinţi. Acest document vine în completarea prevederilor metodologiei-cadru pentru desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.