Cum au ajuns banii publici din Târgu Jiu în conturile “Cosa Nostra”, prin mafia locală

luni, 20 mai 2024, 13:39
2 MIN
 Cum au ajuns banii publici din Târgu Jiu în conturile “Cosa Nostra”, prin mafia locală

Mai multe falsuri au fost descoperite în privința lucrărilor efectuate la modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu, o lucrare începută în urmă cu 5 ani și nerecepționată nici până în prezent. O lucrare făcută atât de prost încât, înainte de recepționare, a început să se dărâme. O lucrare care a costat aproape 2,7 milioane de euro, fără TVA, adică peste 3 milioane de euro cu tot cu TVA, și care a fost atribuită de Primăria Târgu Jiu, printr-un anunț de participare simplificat.

Documentele puse la dispoziție autorităților române, de Interpol, precum și verificările anchetatorilor au scos la iveală faptul că firma care a încasat milioanele de euro de la Primăria Târgu Jiu a prezentat falsuri peste falsuri, avea datorii la Finanțe în Italia de sute de mii de euro, nu avea nici măcar un angajat, nu deținea utilaje, a inventat contracte internaționale și a fost înființată cu câteva luni înaintea semnării contractului de la Târgu Jiu. Și ca să-și piardă urma, mai ales din atenția opiniei publice, anul trecut, și-a schimbat și numele societății.

În Italia, acolo unde s-au dus banii târgujienilor, o parte din ei, pentru că se vorbește despre plata unor șpăgi, bani care ar fi rămas în Târgu Jiu, prefectul din Bologna a anunțat că firma a fost blocată pentru conexiuni cu organizația mafiotă Cosa Nostra și a avertizat România de pericolul de infiltare mafiotă. Târgu Jiul le-a oferit italienilor, prin primarul Marcel Romanescu, 3 milioane de euro. Târgujienii s-au ales cu o lucrare extrem de proastă pe care niciun angajat al Primăriei nu vrea să o semneze la recepționare.

În spațiul public, recent, a apărut o înregistrare în care soțul fostului administrator public al municipiului Târgu Jiu oferă detalii privind modul în care a fost aleasă societatea care s-a ocupat de modernizarea Căii Eroilor din Târgu Jiu, cine a venit cu ea, ce sume au fost date drept șpagă și cine le-a încasat.

Mai mult, pe mediaquality

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii