Cum au ajuns liberalii să dea Primăria Iaşi drept exemplu Consiliului Judeţean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum au ajuns liberalii să dea Primăria Iaşi drept exemplu Consiliului Judeţean

GALERIE
Romeo Vatra
  • Romeo Vatra
- +

După ce preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a amintit că, la trei ani de la producerea tragediei de la Colectiv, asistenţa medicală pentru pacienţii cu arsuri majore nu s-a îmbunătăţit în niciun fel, vicele Romeo Vatră a adus în discuţie o veche chestiune locală: starea drumurilor judeţene. Mai bine zis, lentoarea cu care sunt refăcute. 

El a amintit că, la ultima şedinţă a CJ, consilierii partidului s-au abţinut la votul pentru contractarea unor credite de angajament destinate modernizării a patru sectoare de drum pentru că acestea nu au fost desemnate pe criteriile traficului, al stării carosabilului etc. Pentru că finanţarea este „subţire”, Romeo Vatră a anunţat iniţierea unui proiect de hotărâre prin care propune atragerea de fonduri prin emiterea de obligaţiuni. Liberalul consideră că aceasta e o modalitate mai simplă de a atrage fonduri pentru repararea drumurilor sparte din judeţ, arătând câteva avantaje: costurile unui împrumut obligatar sunt mai mici decât cele ale unui împrumut bancar, perioada de graţie mai mare, dobânda oferită de obligaţiuni este mai mare decât a unui depozit bancar şi neimpozabilă, iar emitentul este cel care stabileşte cuantumul ei, termenii rambursării şi frecvenţa plăţii dobânzilor. 

Vatră a mai arătat că nu inventează roata, aducând exemple ale altor administraţii din ţară care au recurs la acest mijloc de finanţare: Primăria Timişoara, 6 emisiuni, 37 de milioane de euro; judeţul Hunedoara, 3 emisiuni, 13,5 milioane de euro; judeţul Alba, o emisiune, 11 milioane de euro; Primăria Alba Iulia, 6 emisiuni, 13,5 milioane de euro; Primăria Iaşi, două emisiuni, 45 de milioane de euro; Primăria Bacău, 5 emisiuni, 27 de milioane de euro; Primăria Tg. Mureş, 4 emisiuni, 13 milioane de euro. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.