anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum au ajuns liberalii să dea Primăria Iaşi drept exemplu Consiliului Judeţean

GALERIE
Romeo Vatra
 • Romeo Vatra
- +

După ce preşedintele PNL Iaşi, Costel Alexe, a amintit că, la trei ani de la producerea tragediei de la Colectiv, asistenţa medicală pentru pacienţii cu arsuri majore nu s-a îmbunătăţit în niciun fel, vicele Romeo Vatră a adus în discuţie o veche chestiune locală: starea drumurilor judeţene. Mai bine zis, lentoarea cu care sunt refăcute. 

El a amintit că, la ultima şedinţă a CJ, consilierii partidului s-au abţinut la votul pentru contractarea unor credite de angajament destinate modernizării a patru sectoare de drum pentru că acestea nu au fost desemnate pe criteriile traficului, al stării carosabilului etc. Pentru că finanţarea este „subţire”, Romeo Vatră a anunţat iniţierea unui proiect de hotărâre prin care propune atragerea de fonduri prin emiterea de obligaţiuni. Liberalul consideră că aceasta e o modalitate mai simplă de a atrage fonduri pentru repararea drumurilor sparte din judeţ, arătând câteva avantaje: costurile unui împrumut obligatar sunt mai mici decât cele ale unui împrumut bancar, perioada de graţie mai mare, dobânda oferită de obligaţiuni este mai mare decât a unui depozit bancar şi neimpozabilă, iar emitentul este cel care stabileşte cuantumul ei, termenii rambursării şi frecvenţa plăţii dobânzilor. 

Vatră a mai arătat că nu inventează roata, aducând exemple ale altor administraţii din ţară care au recurs la acest mijloc de finanţare: Primăria Timişoara, 6 emisiuni, 37 de milioane de euro; judeţul Hunedoara, 3 emisiuni, 13,5 milioane de euro; judeţul Alba, o emisiune, 11 milioane de euro; Primăria Alba Iulia, 6 emisiuni, 13,5 milioane de euro; Primăria Iaşi, două emisiuni, 45 de milioane de euro; Primăria Bacău, 5 emisiuni, 27 de milioane de euro; Primăria Tg. Mureş, 4 emisiuni, 13 milioane de euro. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.