anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Cum au evoluat proiectele de infrastructură în județul Iași? Președintele Costel Alexe prezintă stadiul A7 și A8 (P)

GALERIE
alexe-iasi
 • alexe-iasi
- +

Consiliul Județean Iași a organizat o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, primari, parlamentari și autorități locale pentru a evalua stadiul principalelor proiecte de infrastructură rutieră din județul Iași.

Lucrurile evoluează atât în ceea ce privește proiectele autostrăzilor A7 și A8, cât și a construirii podului de la Ungheni și a altor proiecte de infrastructură adiacente.

Președintele CJ Costel Alexe și secretarul de stat Irinel Scrioșteanu au discutat cu primarii de pe traseul A8 despre nevoie de a colabora cât mai îndeaproape, astfel încât etapa de avizare să decurgă repede, fără blocaje birocratice. Într-o etapă anterioară, Consiliul Județean Iași a fost instituția care a emis cel mai repede din România certificatul de urbanism pentru aproape 100 de km de autostradă, prin implicarea tuturor celor 21 de primari ai comunelor care sunt tranzitate de Autostrada Unirii.

La momentul actual, a fost aprobat traseul autostrăzii A8 pe teritoriul județului Iași, în integralitate. În teren, există prima foreză care a început studiile geo pe traseul aprobat și urmează să funcționeze încă două foreze la capacitate maximă pentru finalizarea cât mai rapidă a studiilor geo, iar în paralel, se face și etapa de avizare, în parteneriat cu UAT-urile. Pentru A7, 9 din 13 loturi sunt deja contractate, iar 4 loturi sunt în contestații. În mare parte au început lucrările pe șantiere. În primăvară, toate cele 13 loturi vor fi în șantier, iar, în premieră pentru România, 322 de km de autostradă vor fi în execuție în același timp.

În ceea ce privește Podul peste Prut la Ungheni a fost aprobat proiectul, finanțarea și devizul general al proiectului. În scurt timp, urmează începerea procedurii de licitație pentru execuția lucrărilor.

Costel Alexe a prezentat recent și proiectele de construire a trei pasaje noi în județul Iași, astfel: un pasaj subteran pietonal, amplasat în dreptul Primăriei Podu Iloaiei, proiect finanțat prin PNRR, un pasaj rutier peste cale ferată pe DN28, la km 69, la intrarea în localitatea Podul Iloaiei, proiect finanțat de către BEI și un pasaj rutier în localitatea Lețcani, la conectarea centurii Iașului cu DN28, proiect finanțat prin PNRR.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

   Intrebarea zilei

   Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

   vezi raspunsuri

   Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.