Cum au învățat antreprenorii din Iași și din județele învecinate să fie pregătiți pentru situațiile în care foarte improbabilul devine realitate în anul economic 2017
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 16.01.2021

Comunicat de presă

Cum au învățat antreprenorii din Iași și din județele învecinate să fie pregătiți pentru situațiile în care foarte improbabilul devine realitate în anul economic 2017

GALERIE
BrEv Iasi 1BrEv Iasi 2BrEv Iasi 3BrEv Iasi 4BrEv Iasi 5BrEv Iasi 6BrEv Iasi 7BrEv Iasi 8
 • BrEv Iasi 1
 • BrEv Iasi 2
 • BrEv Iasi 3
 • BrEv Iasi 4
 • BrEv Iasi 5
 • BrEv Iasi 6
 • BrEv Iasi 7
 • BrEv Iasi 8
- +

Marți, 21 martie 2017, proiectul național Business (r)Evolution a debutat la Iași. Evenimentul, organizat de Doingbusiness.ro, include 8 conferințe regionale și este dedicat dezvoltării, digitalizării și managementului performant.

Debutul de la Iași a adus în fața celor peste 120 de participanți contextul economic actual și soluțiile prin care antreprenorii și companiile își pot optimiza costurile și amplifica valoarea afacerilor. Totodată participanții au aflat raționamente alternative la prognozele oficiale de evoluție a economiei.

Radu Soviani, moderatorul conferinței a invitat audiența să privească aceste scenarii alternative, și să își răspundă la o singură întrebare: ,,Prognoza oficială de creștere economică este 5,2% iar deficitul bugetar este programat la 3%. Dar dacă va fi invers? Dacă deficitul va fi 5% și creșterea economică de 3%?’’ și a expus audienței consecințele unui astfel de scenariu pe baza celor mai recenti indicatori macroeconomici și mai ales pe baza evoluției din criza precedenta (2009-2012) si a indicatorilor care pot anticipa turbulente economice majore.

,,Sunt de acord că 2017 poate fi un an crâncen pentru mediul de afaceri, dar în Iași am avut mereu ani crânceni’’, a declarat Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași. “Știm să creștem și în ani dificili, în condițiile în care acum suntem pe poziția a 7-a ca pondere a PIB-ului produs în Iași în clasamentul național, venind de pe poziția a 15-a în urmă cu două decenii’’, a mai adăugat Butnariu.

,,Pentru ca antreprenorii să fie pregătiți pentru situația în care foarte improbabilul devine realitate, am adus în fața oamenilor de afaceri din Iași soluții pentru a se pregăti înainte de confirmarea noilor realități. Speakerii noștri au arătat în cadrul Conferinței că optimizarea costurilor continuă prin soluții adaptate fiecărei afaceri care scad costurile nu doar cu câteva procente, ci cu zeci de procente (Victor Voicu - Telekom). Participanții au putut afla de la Dan Schipor (BDO Romania) și soluții practice de management în contextul regional din Nord-Estul României. Știați spre exemplu că există manageri de închiriat? Soluțiile prezentate și apreciate de participanți au avut în vedere nu doar reducerea presiunilor vizibile asupra costului finanțării și a acelor asupra forței de muncă’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro

Subsumate temei generale a conferinței - dezvoltare prin digitalizare și management performant - au fost explicate participanților instrumentele pentru marketing eficient, marketing țintit și minimizarea costurilor pentru vânzări (Dumitru Ion), tendințele anului 2017 în Digital Marketing (Elena Badea și Alexandra Cernian), modalități de creștere a eficienței și productivității angajaților (Dana Tudor Tănase).

Conferința s-a încheiat prin atelierul interactiv - Brandul personal cu tehnici de programare neurolingvistică (Elena Badea - Valoria Business Solutions).

,,Consider că a meritat să particip la Business (r)Evolution. Așteptările au fost înalte, dar am aflat chiar mai mult decât mă așteptam în special în vederea mersului viitor al economiei și soluții de digitalizare, noi implementând deja digitalizarea în companie’’ a declarat Sorin Popa, manager EMS-Electra.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Iași și a fost susținut de Telekom, OMV Petrom Gas, Alpha Bank, Creative&Bright, Valoria. Partenerii media ai evenimentului au fost Agerpres, Ziarul de Iași, IasiFun, Radio Romania Iasi, Transilvania Business, Jurnalul de Afaceri, ManagerExpress, Cariere, RBE Connect, spatiulconstruit.ro, Prbox.ro, CalendarEvenimente.

Proiectul național Business (r)Evolution continua la Brașov (11 aprilie), Craiova (26 aprilie), București (10 mai), Arad (14 iunie). În toamnă proiectul național continuă cu evenimentele de la Târgu Mureș, Piatra-Neamț și Oradea.

Despre Doingbusiness.ro

Doingbusiness.ro este portalul de afaceri care oferă utilizatorilor informații despre oportunitățile din economia națională, precum și despre principalele companii active în fiecare domeniu. Proiectele doingbusiness.ro includ publicațiile Romanian Business Digest și Major Companies in Romania, în variante print și online.

Serviciile doingbusiness.ro includ dar nu se limitează la servicii de agenție de evenimente, servicii de comunicare și direct marketing – call center, direct mailing, direct e-mailing, cercetare de piață. Doingbusiness.ro este organizatorul seriilor de evenimente proprii: CEO Conference, Business to more Business, IMM ReStart, Emerging Europe Energy Summit și Emerging Europe Investment Summit. CEO Conference este evenimentul fanion al economiei românești care, prin componența unică a persoanelor influente pe care o reunește, oferă mediului de afaceri românesc o platformă exclusivă pentru discuții la nivel înalt.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Brand mic

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.