Cum au probat procurorii moartea soţiei lui Vasile Lavric, chiar dacă nu au găsit cadavrul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Cum au probat procurorii moartea soţiei lui Vasile Lavric, chiar dacă nu au găsit cadavrul

GALERIE
Vasile Lavric
 • Vasile Lavric
- +

Ancheta în cazul lui Vasile Lavric, personaj cunoscut şi sub denumirea de „mâncătorul de femei”, a fost una extrem de complexă, asta şi pentru că nu s-a găsit nici până acum cadavrul victimei. În aceste condiţii, procurorul de caz a fost nevoit să aducă probe indirecte, apelând inclusiv la relaţii din partea celor de la Facebook, prin intermediul autorităţilor americane. De asemenea, timp de câteva luni, din momentul uneia dintre percheziţiile efectuate la domiciliul din Rădăuţi al lui Vasile Lavric şi până la reţinerea acestuia, anchetatorii au montat tehnică de înregistrare în locuinţă. Cu acest prilej, au putut auzi cum „mâncătorul de femei” îşi instruia copiii pentru ca aceştia să dea declaraţii care să nu îl incrimineze în nici un fel. 

Probele depuse la dosar par să fie concludente de vreme ce Vasile Lavric este în continuare în spatele gratiilor, iar procesul în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de violenţă în familie prin omor şi profanare de cadavre sau morminte va începe în luna august, după ce procedura care priveşte Camera Preliminară s-a încheiat.

 „Nu mi-a zis că pleacă... jur”

În rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a arătat că „inculpatul a desfăşurat manopere de influenţare a fiilor victimei, în sensul în care declaraţiile acestora să se coroboreze cu ale sale, la momentul în care organele de urmărire penală aveau să fie sesizate cu privire la lipsa de la domiciliu a soţiei sale”. În acest sens sunt redate şi o serie de discuţii dintre Vasile Lavric şi copiii săi, surprinse cu ajutorul tehnicii de înregistrare care a fost montată în casa din Rădăuţi cu ocazia unei percheziţii.

Iată una din aceste discuţii:

 • „Vasile Lavric: Alexuţu?
 • Voce minor: Da!
 • Vasile Lavric: Mămica ta, când vorbea cu tine, pe telefon cu bărbaţii, ţi-a zis că pleacă, nu?
 • Voce minor: Nu mi-a zis, deci nu mi-a zis, că atunci când aţi vrut voi să mergeţi cu camioneta, atunci a plecat!
 • Vasile Lavric: Aaa, o zis că pleacă, nu? Adică ţi-a zis că pleacă, nu?
 • Voce minor: Nu mi-a zis că pleacă... jur... că pleacă, eu doar m-am pus să dorm”.

În convorbire se face referire la ultimul moment în care copiii şi-au văzut mama. Era în seara zilei de 10 iunie 2020, când Vasile Lavric şi Aurica Lavric au plecat împreună pentru a realiza o operaţiune de tractare. Din acea zi, nimeni nu a mai văzut-o pe Aurica Lavric, iar procurorii spun că aceasta a fost ucisă de soţul ei şi apoi îngropată într-un loc necunoscut.

 Probele arată că Vasile Lavric a minţit

Şi alte informaţii sunt în defavoarea lui Vasile Lavric. Acesta a menţionat că în seara de 10 iunie nu ar fi plecat de acasă împreună cu Aurica Lavric. Mai exact, „mâncătorul de femei” a precizat că s-a culcat seara, iar dimineaţa soţia sa lipsea. Acest aspect este infirmat de unul dintre copii, care a spus că părinţii săi au plecat împreună de acasă, iar un altul a spus că în momentul în care a ajuns acasă Vasile şi Aurica Lavric lipseau, iar a doua zi femeia nu a mai apărut. Mai mult, în seara zilei de 10 iunie, de pe cardul bancar al mamei Auricăi Lavric, la care aceasta avea acces, a fost retrasă, aproape de miezul nopţii, suma de 3.000 de lei. Cu ocazia anchetei, Vasile Lavric a spus că acel card era în posesia soţiei sale şi nu cunoaşte ce anume a făcut aceasta. Surpriza a venit la percheziţia din 24 mai 2021, când cardul cu pricina a fost găsit în sacoul lui Vasile Lavric.

„În perioada dinaintea comiterii faptei, în timp ce se aflau în garajul inculpatului, acesta i-a cerut fiului său Lavric Mihai-Dorin să îşi ţină palmele apropiate şi i le-a imobilizat cu bandă adezivă gri cu inserţie textilă, cerându-i să încerce să se elibereze”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul de caz.

 A refuzat testul cu „detectorul de minciuni”

În timpul anchetei, avocatul lui Vasile Lavric a depus o cerere prin care clientul său dorea testarea la poligraf („detectorul de minciuni”), iar rădăuţeanul aflat de faţă a confirmat acest aspect. Ulterior, când a văzut care sunt întrebările la care trebuia să răspundă a refuzat să mai fie testat, invocând motive medicale. Iată întrebările pe care Vasile Lavric le-a evitat prin refuzul de a fi testat la poligraf:

 • Anul trecut, cu bună ştiinţă, ai omorât-o pe Lavric Aurica?
 • În ultima noapte petrecută cu Lavric Aurica i-ai făcut vreun rău fizic acesteia?
 • Vie sau moartă, ştii sigur locul unde se află Lavric Aurica?

Specialiştii de la Serviciul Criminalistică, Laboratorul de Psihologie Criminalistică din Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti au concluzionat că „potrivit literaturii de specialitate, toate aceste comportamente sunt specifice unui subiect nesincer”.

 Aurica Lavric a fost căutată inclusiv la mănăstiri

Pentru a demonstra că Aurica Lavric nu este plecată din ţară, în Italia sau Spania, aşa cum a susţinut Vasile Lavric, anchetatorii au depus o muncă amplă. Femeia nu a folosit actele de identitate după data de 10 iunie 2020, nu a solicitat eliberarea unei alte cărţi de identitate şi nu a utilizat nici cardul de sănătate. Nu a călătorit cu avionul nici în interiorul României şi nici pe rute externe. De asemenea, au fost întrebaţi toţi cei 238 de operatori de transport persoane UE şi non-UE şi toţi au negat că ar fi transportat-o pe Aurica Lavric. La dispariţia de acasă nu şi-a luat absolut nici un bagaj, iar conturile bancare pe care le avea nu au mai fost accesate, la fel cum s-a întâmplat şi cu contul de Facebook. Procurorul de caz a mai arătat că verificările s-au extins şi în instituţiile de asistenţă socială, unde prezenţa Auricăi Lavric nu a fost semnalată.

De asemenea, aceasta nu a fost găzduită într-o mănăstire sau alt locaş de cult, verificările realizate prin intermediul Patriarhiei Române fiind negative. Mai mult, din seara de 10 iunie 2020, Aurica Lavric nu şi-a contactat copiii sau rudele. „În aceste condiţii, ipoteza potrivit căreia victima ar fi plecat voluntar de la domiciliu şi ar locui în prezent în altă parte nu poate fi luată în calcul în mod rezonabil”, a concluzionat procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Coroborând toate datele anchetei, rezultă că femeia a fost ucisă, iar cadavrul ascuns, iar autor ar fi Vasile Lavric, cel care este şi judecat acum pentru această faptă.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

PNDL3

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.