Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum au probat procurorii moartea soţiei lui Vasile Lavric, chiar dacă nu au găsit cadavrul

GALERIE
Vasile Lavric
  • Vasile Lavric
- +

Ancheta în cazul lui Vasile Lavric, personaj cunoscut şi sub denumirea de „mâncătorul de femei”, a fost una extrem de complexă, asta şi pentru că nu s-a găsit nici până acum cadavrul victimei. În aceste condiţii, procurorul de caz a fost nevoit să aducă probe indirecte, apelând inclusiv la relaţii din partea celor de la Facebook, prin intermediul autorităţilor americane. De asemenea, timp de câteva luni, din momentul uneia dintre percheziţiile efectuate la domiciliul din Rădăuţi al lui Vasile Lavric şi până la reţinerea acestuia, anchetatorii au montat tehnică de înregistrare în locuinţă. Cu acest prilej, au putut auzi cum „mâncătorul de femei” îşi instruia copiii pentru ca aceştia să dea declaraţii care să nu îl incrimineze în nici un fel. 

Probele depuse la dosar par să fie concludente de vreme ce Vasile Lavric este în continuare în spatele gratiilor, iar procesul în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de violenţă în familie prin omor şi profanare de cadavre sau morminte va începe în luna august, după ce procedura care priveşte Camera Preliminară s-a încheiat.

 „Nu mi-a zis că pleacă... jur”

În rechizitoriul de sesizare a instanţei de judecată, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a arătat că „inculpatul a desfăşurat manopere de influenţare a fiilor victimei, în sensul în care declaraţiile acestora să se coroboreze cu ale sale, la momentul în care organele de urmărire penală aveau să fie sesizate cu privire la lipsa de la domiciliu a soţiei sale”. În acest sens sunt redate şi o serie de discuţii dintre Vasile Lavric şi copiii săi, surprinse cu ajutorul tehnicii de înregistrare care a fost montată în casa din Rădăuţi cu ocazia unei percheziţii.

Iată una din aceste discuţii:

  • „Vasile Lavric: Alexuţu?
  • Voce minor: Da!
  • Vasile Lavric: Mămica ta, când vorbea cu tine, pe telefon cu bărbaţii, ţi-a zis că pleacă, nu?
  • Voce minor: Nu mi-a zis, deci nu mi-a zis, că atunci când aţi vrut voi să mergeţi cu camioneta, atunci a plecat!
  • Vasile Lavric: Aaa, o zis că pleacă, nu? Adică ţi-a zis că pleacă, nu?
  • Voce minor: Nu mi-a zis că pleacă... jur... că pleacă, eu doar m-am pus să dorm”.

În convorbire se face referire la ultimul moment în care copiii şi-au văzut mama. Era în seara zilei de 10 iunie 2020, când Vasile Lavric şi Aurica Lavric au plecat împreună pentru a realiza o operaţiune de tractare. Din acea zi, nimeni nu a mai văzut-o pe Aurica Lavric, iar procurorii spun că aceasta a fost ucisă de soţul ei şi apoi îngropată într-un loc necunoscut.

 Probele arată că Vasile Lavric a minţit

Şi alte informaţii sunt în defavoarea lui Vasile Lavric. Acesta a menţionat că în seara de 10 iunie nu ar fi plecat de acasă împreună cu Aurica Lavric. Mai exact, „mâncătorul de femei” a precizat că s-a culcat seara, iar dimineaţa soţia sa lipsea. Acest aspect este infirmat de unul dintre copii, care a spus că părinţii săi au plecat împreună de acasă, iar un altul a spus că în momentul în care a ajuns acasă Vasile şi Aurica Lavric lipseau, iar a doua zi femeia nu a mai apărut. Mai mult, în seara zilei de 10 iunie, de pe cardul bancar al mamei Auricăi Lavric, la care aceasta avea acces, a fost retrasă, aproape de miezul nopţii, suma de 3.000 de lei. Cu ocazia anchetei, Vasile Lavric a spus că acel card era în posesia soţiei sale şi nu cunoaşte ce anume a făcut aceasta. Surpriza a venit la percheziţia din 24 mai 2021, când cardul cu pricina a fost găsit în sacoul lui Vasile Lavric.

„În perioada dinaintea comiterii faptei, în timp ce se aflau în garajul inculpatului, acesta i-a cerut fiului său Lavric Mihai-Dorin să îşi ţină palmele apropiate şi i le-a imobilizat cu bandă adezivă gri cu inserţie textilă, cerându-i să încerce să se elibereze”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorul de caz.

 A refuzat testul cu „detectorul de minciuni”

În timpul anchetei, avocatul lui Vasile Lavric a depus o cerere prin care clientul său dorea testarea la poligraf („detectorul de minciuni”), iar rădăuţeanul aflat de faţă a confirmat acest aspect. Ulterior, când a văzut care sunt întrebările la care trebuia să răspundă a refuzat să mai fie testat, invocând motive medicale. Iată întrebările pe care Vasile Lavric le-a evitat prin refuzul de a fi testat la poligraf:

  • Anul trecut, cu bună ştiinţă, ai omorât-o pe Lavric Aurica?
  • În ultima noapte petrecută cu Lavric Aurica i-ai făcut vreun rău fizic acesteia?
  • Vie sau moartă, ştii sigur locul unde se află Lavric Aurica?

Specialiştii de la Serviciul Criminalistică, Laboratorul de Psihologie Criminalistică din Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti au concluzionat că „potrivit literaturii de specialitate, toate aceste comportamente sunt specifice unui subiect nesincer”.

 Aurica Lavric a fost căutată inclusiv la mănăstiri

Pentru a demonstra că Aurica Lavric nu este plecată din ţară, în Italia sau Spania, aşa cum a susţinut Vasile Lavric, anchetatorii au depus o muncă amplă. Femeia nu a folosit actele de identitate după data de 10 iunie 2020, nu a solicitat eliberarea unei alte cărţi de identitate şi nu a utilizat nici cardul de sănătate. Nu a călătorit cu avionul nici în interiorul României şi nici pe rute externe. De asemenea, au fost întrebaţi toţi cei 238 de operatori de transport persoane UE şi non-UE şi toţi au negat că ar fi transportat-o pe Aurica Lavric. La dispariţia de acasă nu şi-a luat absolut nici un bagaj, iar conturile bancare pe care le avea nu au mai fost accesate, la fel cum s-a întâmplat şi cu contul de Facebook. Procurorul de caz a mai arătat că verificările s-au extins şi în instituţiile de asistenţă socială, unde prezenţa Auricăi Lavric nu a fost semnalată.

De asemenea, aceasta nu a fost găzduită într-o mănăstire sau alt locaş de cult, verificările realizate prin intermediul Patriarhiei Române fiind negative. Mai mult, din seara de 10 iunie 2020, Aurica Lavric nu şi-a contactat copiii sau rudele. „În aceste condiţii, ipoteza potrivit căreia victima ar fi plecat voluntar de la domiciliu şi ar locui în prezent în altă parte nu poate fi luată în calcul în mod rezonabil”, a concluzionat procurorul de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Coroborând toate datele anchetei, rezultă că femeia a fost ucisă, iar cadavrul ascuns, iar autor ar fi Vasile Lavric, cel care este şi judecat acum pentru această faptă.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri