Cum corectăm performanţele slabe
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 22.01.2021

PASTILA DE MANAGEMENT

Cum corectăm performanţele slabe

GALERIE
Schipor Dan-consultant management
  • Schipor Dan-consultant management
- +

Cu mult timp în urmă scriam un articol despre cum putem găsi “oameni buni” în piaţă sau ce ar trebui să facem dacă nu găsim astfel de oameni. Scriam atunci că în primul rând ar trebui să definim clar ce înţelegem prin “oameni buni” şi să creăm un climat organizaţional capabil să-i atragă înspre organizaţia noastră. M-am referit atunci şi la modul în care ar trebui să alocăm timp util pentru pregătirea şi formarea oamenilor buni în cazul în care nu găsim în piaţă ceea ce căutăm.

 

Astăzi voi merge mai departe cu analiza acestei situaţii şi aş privi lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă. Până acum abordarea a fost din perspectiva evaluării resurselor umane şi a dezvoltării lor pentru a se apropia cât mai mult de modelul de “om bun” pe care îl avem în minte. Dacă este însă să analizăm mai în detaliu situaţia, ceea ce ne nemulţumeşte cu adevărat este faptul că resursele umane aflate la dispoziţie nu reuşesc să performeze la nivelul aşteptat şi nu neapărat faptul că nu găsim angajaţi care să se apropie de un model pe care-l avem în minte.
Dacă este să privim lucrurile din perspectiva corectării performanţelor mai slabe din organizaţie şi nu a comportamentului sau aptitudinilor resursei umane, vom găsi şi alte instrumente manageriale pentru a creşte rezultatele şi gradul nostru de confort. De regulă, lipsa de performanţă are una din cauzele următoare: lipsa compatibilităţii dintre sarcină şi abilităţile sau aşteptările celui delegat să o execute, lipsa cunoştinţelor necesare ducerii la bun sfârşit a sarcinii, lipsa instrumentelor necesare îndeplinirii sarcinii în parametrii doriţi, neclaritatea, inconsistenţa sau nealinirea tuturor celor implicaţi în proces, neluarea în seamă a factorilor externi care ar putea afecta ducerea la bun sfârşit a sarcinii sau chiar neconştientizarea de către angajat a faptului că subperformează.
Pentru a evalua corect şi a îmbunătăţi performanţele slabe, primul lucru la care trebuie să ne gândim este dacă obiectivele de performanţă petru o anumită sarcină au fost clar definite şi au fost realist stabilite din perspectiva capacităţiilor persoanei delegate, a încadrării în timp şi alocării gradului de prioritate la concurenţă cu celelalte sarcini pe care angajatul le are.
Apoi va trebui să ne gândim la persona însărcinată să ducă la îndeplinire aceste obiective: este ea capabilă să facă lucrul cerut, înţelege importanţa sarcinii, vrea să facă sarcina respectivă, îi place sau nu să facă acest lucru, are încredere sau nu că va fi capabilă să ducă lucrul la bun sfârşit, ce obstacole vede în implementarea sarcinii, cum vede să o ducă la îndeplinire, are sarcini în paralel cărora să le dea o mai mare importanţă, ştie exact ce va obţine dacă duce sarcina la îndeplinire sau cum va fi afectată dacă nu o duce, îşi dă seama că până acum a subperformat în ceea ce i se cere să facă?
În final va trebui să analizăm contextual în care angajatul va trebui să-şi ducă la îndeplinire responsabilitatea sau sarcina. Este important să ne gândim dacă are resursele şi instrumentele necesare îndeplinirii sarcinii, dacă sistemele şi procesele din organizaţie îi permit să-şi desfăşoare activitatea sau îl blochează şi care sunt factorii externi de influenţă care i-ar putea afecta activitatea.
Odată ce aţi trecut prin aceşti trei paşi şi aţi clarificat toate aspectele de mai sus şi altele care vi se par relevante trebuie să fiţi conştienţi că tot ceea ce aţi concluzionat este doar punctul dumneavostră de vedere. Angajatul s-ar putea să vadă lucrurile din cu totul altă perspectivă. De aceea este foarte important ca prin comunicare şi empatie să încercaţi să armonizaţi punctele de vedere divergente pe care angajatul le-ar putea avea cu privire la aspectele menţionate mai sus înainte de a trece la efectuarea sarcinii de către acesta.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Radu POPESCU

Maia Sandu la Bruxelles, Igor Dodon - la copcă

Preşedintele Maia Sandu şi-a început mandatul fără un guvern funcţional, cu un parlament majoritar ostil şi cu hoarde de hoarde de tonomate de presă asmuţite asupra sa. Însă Maia Sandu şi Republica Moldova au în acest moment cel mai puternic aliat, sprijinul extern al partenerilor de dezvoltare, iar acest lucru dă speranţa că toate lucrurile se pot rezolva, pas cu pas.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Nicolae CREŢU

Caruselul filmelor „de Crăciun”

Îmi dau seama că „de Crăciun”, volens-nolens, sună comercial Şi de-ar fi numai gândul că, an după an, vine o perioadă dominată de febra pregătirilor pentru Sărbătorile de iarnă şi că, în acel climat, le vine rândul să placă şi „poveştilor” de Crăciun de pe ecranul mare sau mic, şi tot ar conta, nu? 

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

pulspulspuls

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Probleme mari în micul paradis liberal ieşean

Dacă despre Peni Hill se ştie de mult prin târg că e un veritabil tiriplici politic, care nu se pricepe decât la comisionat şmenuri, pe care oricum nu le aranjează el de frică, ci i le antama şi apoi i le servea servantul amic de şpriţuri Habarnagiu, şi că la combinaţii politice pică mereu de papă-lapte, iote-te, stimabililor, auzim că prin zona liberalilor ieşeni mai hârşâiţi începe zice-se că uşor-uşor să se instaleze cam acelaşi sentiment, că dom’ Costel al lor ar fi din acelaşi aluat de pizza ca şi Peni: moale, prea gros, cu goluri, başca nesărat. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.