Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

GALERIE
puls
  • puls
- +

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Zic unii că, la vârsta-i fragedă, cetăţeanul este deja veteran al partidului, aflându-se la al treilea mandat, fiind cumva varianta de acolo a lui Petrică cel deştept Grămadă de la noi. Ori, spune întruna lumea care ne sună, dacă nici un veteran nu mai ştie să facă mescambe cu parandărătul, atunci e de jale, pe mâinile cui a încăput ţara?

Dezlegaţi această enigmă, domnule Archibald Tănase, spun cei care sună, cum de s-a întâmplat ca o mescambă între veterani, aşa de uşor de ascuns, să fie prinsă din zbor şi pusă la pământ de DNA? Ehei, măi băieţi, răspunde amicul Archibald, bună întrebare, iar răspunsul trebuie să fie pe măsură. Iar pentru asta, ia’n cetiţi voi, dară, pulsul următor.

Bătaie pe direcţiile naţionale

Toată şmecheria cu directorii puşi să conducă marile direcţii naţionale prin care se administrează ţara este aceea că ei trebuie să plătească o dublă taxă, exact ca în perioada fanariotă. Prima taxă este cea numită „de instalare”, care de multe ori trebuie să fie mai mare decât a predecesorului, ca să fie o motivaţie pentru care să-l schimbi pe unul cu altul. A doua taxă este cea care se plăteşte cu o anume regularitate şi constituie banii pentru partid, adică mălaiul zilnic al acestei creaturi politice căreia i se mai spune în termeni ştiinţifici şi „Leviathan”.

În cazul de faţă vorbim de prima taxă. Ea a fost cerută, dacă a fost, pentru numirea pe funcţie şi trebuia să fie mai mare decât a predecesorului. Dar cum în acest caz nu se punea problema de predecesor, pentru că liberalii schimbau partidoiul la guvernare, taxa noua trebuia să fie mai mare decât cea a concurenţei. Ori n-a fost aşa, sau cine ştie, dar s-a lăsat cu scandal şi panaramă, pentru că a venit concurenţa din cadrul propriului partid. 

Dacă vă mai amintiţi, întreaga direcţie naţională a fost dată de liderul suprem al partidului în păstorirea onorabilului domn Pirteş. Acesta a luat direcţia şi nu a ţinut cont de nici un aranjament anterior, de aici şi supărarea cetăţeanului Marmoci, cel pregătit de Mugurel şi pentru care s-ar fi discutat, după spun procurorii, mălaiul. Acum, veţi spune, bine, bine, ce tot atâta poliloghie pentru o practică deja ştiută. Care este motivul pentru care s-a aflat mescamba liberală. Ei, bine, nu mai avem de scris decât trei cuvinte, pe care, iată, le spunem şi, gata, ura şi la gară! Pirteş este cel mai bun prieten al lui Hellvig.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.