anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum de-a îmbărligat-o domn derector Îmbârliga de milioane de iepuroi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ne-au tot întrebat unele doamne şi domniţe de la Şpitalul Sfântul Piramidon dacă am mai aflat ceva despre motivul pentru care jupân Îmbârliga, managerul de acolo, a refuzat categoric să aplice pentru un proiect făcut de-a gata de Cejău, prin care unitatea îşi recupera investiţii recente de circa două milioane de iepuroi.

Jongleria, una perfect legală, oferită bonus de madam comisar evropenesc Corina Creţu, era ca acele investiţii să fie trecute ca şi cum ar fi proiect evropenesc, chiar dacă era făcut deja, iar tu, şpital, nu făceau decât să comunici contul şi să aştepţi să pice mălaiul de la Bruxelles, cu care puteai apoi, iote, face altă investiţiune. Dar, şi aicea atenţie mare, mai trebuia făcut ceva: să pui la dispoziţiunea evropenilor toate actele acelei achiziţii sau investiţii, ca să vază ei cu ochii lor că totul e legal. Oricum, cică proiectul e mană cerească pentru mai toţi derectorii de şpitale din giudeţ, numai Îmbărliga fiind singurul care a dat-o-n bârligături: c-o fi, c-o păţi, că, ce mai deal-vale, noi nu putem...

Întrebând însă noi ba pe unul ba pe altul, ştiţi ce-am aflat, dragi telespectatori? Că, în realitate, domn dereftor Îmbărliga nu e deloc în regulă la acele achiziţii. Iar dacă ar fi aplicat pentru banii evropeneşti, vă daţi seama că veneau evropenii la cotribăit în scripte şi l-ar fi prins cu mâţa-n sac şi, başca, cu raţa-n gură? Ei, iaca, acuma să nu mai spuneţi că noi nu ştim ce-i ăla mieunat şi ce-i ăla lătrat! Aşa că, domn dereftor, las-o jos că măcăne!

Dipotatul Libelulă şi-a pus iar stetoscop pe umăr. Ghici de ce?

Şi dacă tot am luat-o în direcţia asta, a bârfelor negre din lumea halatelor albe, haideţi să vă mai spunem una mişto-mişto de la noi din târg. Apropo, voi vi-l mai amintiţi pe domn doftor Ciu Ciu Daru, zis şi dipotatul Libelulă (jumătate om, jumătate altceva)? Da, mai este dipotat în continuare, dar cică s-a cam ascuns de lume, pe motiv că nu-l mai bagă gazetarii în seamă cum şi-ar dori, şi în plus nici în partid nu mai pune nimeni bază pe el, pentru viitor. Dar nu asta voiam să vă spunem, că trăieşte şi e bine mersi, ci un zvon de care se râde cu mare nesaţ în ultima vreme de dipotatul Libelulă în lumea colegilor noştri gazetari de televiziune.

Cică dacă vreunul are nevoie de vreo declaraţiune medicală, când îşi dau doi în cap pe la cârciumă, de-un par egzamplu, şi trebuie şi o declaraţie tehnică, de medic la pache, că aşa dă bine pe sticlă, atunci acela se duce la vila din Copou a lui domn doftor, că el e disponibil şi la două noaptea, la nevoie, când e vorba să-şi vadă faţa la teve. Iar acolo la viluţă, chiar dacă e weekend şi Libelulă stă cu amicii la bere în curte, când vine ziaristul de teve să-i ia declaraţia cică îşi pune repejor halatul alb pe umeri şi stetoscopul după gât, apoi iese cu gazetarul la poartă ca să îndruge câteva verzi şi urcate. Ei, ce ziceţi, oare pe prosteli din astea mai iese de-un mandat peste doi ani? Pariu că s-au şmecherit şi şmecheriţii?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ţinut minte

Cătălin ONOFREI

De ţinut minte

Cele cinci mari trădări ale liberalilor.

opinii

Cine mai vrea să fie liber

Briscan ZARA

Cine mai vrea să fie liber

Nu mai există compatibilitate de idei şi credinţe nicăieri. E doar un curent general oficial, impus şi încurajat permanent de stat, la nivel de politică naţională, iar pe acela se merge într-un sens prin propagandă continuă. Se numeşte corectitudine politică. Nu poate fi definit de nimeni prin nimic, de aceea oricine poate face teoretic orice, dar poate fi şi tras la răspundere pentru orice, dacă situaţia o cere.

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Cristina DANILOV

Curcubeul deasupra unei lumi intolerante

Fiecare dintre noi a avut o experienţă în care s-a simţit deplasat, o situaţie în care s-a simţit ruşinat sau inconfortabil doar pentru că a fost sau a făcut ceva diferit faţă de ceilalţi. Oamenii sunt experţi în a identifica aceste situaţii şi a face glume pe seama lor, uneori, din nefericire, excesiv.

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

pulspulspuls

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Pregătiri de puci la partidoiul ieşean: cine e organizatorul şi cine, vizatul?

Un uichend agitat tare s-a încheiat ieri la partidoiul ieşean, stimaţi telespectatori. Ceva ce nu s-a prea văzut din stradă, că la discreţie lumea de la partidoi e campioană zonală, dar care cică a lăsat urme grele prin multe berouri, dacă nu cumva chiar şi cicatrici pe unele obrazuri mai puţin tăbăcite. 

Caricatura zilei

La umplut piscina

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.