
Cum dezgheți carnea, rapid, pentru masa de Paște? Nu cu apă caldă și nici la temperatura camerei

Ești în toiul pregătirilor pentru masa de Paște și tocmai ai realizat că ai uitat carnea în congelator? Nu intra în panică și, mai ales, nu recurge la metode riscante precum apa caldă sau dezghețarea pe blat, scrie newsweek.ro.
Carnea uitată în congelator nu trebuie să-ți strice planurile pentru masa de Paște. Chiar dacă nu ai scos-o de seara, există metode rapide și sigure pentru decongelare fără să folosești apă caldă și fără să o lași la temperatura camerei. Află cum poți salva situația în doar o oră.
Se întâmplă adesea, cum ar fi în agitația pregătirilor de Paște, să uiți să scoți carnea din congelator la timp. Nu e o tragedie – există metode sigure și rapide care te ajută să o dezgheți în câteva minute, fără să-i compromiți gustul sau textura.
În primul rând, evită să folosești apă fierbinte. Deși pare o soluție rapidă, aceasta poate începe gătirea exterioară a cărnii, în timp ce interiorul rămâne înghețat.
Mai mult, poate favoriza dezvoltarea bacteriilor. În schimb, optează pentru apa rece. Pune bucata de carne, într-o pungă bine închisă, apoi într-un bol mare sau într-o chiuvetă cu apă rece. Asigură-te că este complet scufundată.
Schimbă apa la fiecare 20-30 de minute. În funcție de grosimea cărnii, aceasta se poate dezgheța în 30 până la 60 de minute.
Dacă ai la îndemână un cuptor cu microunde, poți folosi funcția de decongelare. Este important să setezi corect greutatea cărnii și să verifici la fiecare 2-3 minute, întorcând-o pentru a asigura o decongelare uniformă. Citește articolul complet pe newsweek.ro.
Publicitate și alte recomandări video