Cum e posibil? A cumpărat cu credit bancar un balcon ilegal. Final absurd
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Cum e posibil? A cumpărat cu credit bancar un balcon ilegal. Final absurd

GALERIE
balcon ilegal parter
  • balcon ilegal parter
- +

Ieşeanul se judecă acum cu Primăria, care l-a amendat şi somat să dărâme balconul ridicat ilegal. Anexa era însă trecută în toate actele de evaluare bancară în baza cărora a fost împrumutat pentru a cumpăra imobilul.

Un ieşean s-a trezit dat în judecată de Primărie după ce a cumpărat un apartament. Proprietarul dinaintea lui construise un balcon fără autorizaţie, iar noul proprietar a ajuns în postura de a plăti oalele sparte.

În luna mai 2018, G.B. a fost amendat de inspectorii Primăriei cu suma de 1.000 de lei pentru extinderea unui balcon pe trotuarul perimetral al blocului, cu acces din exterior, ca şi pentru o împrejmuire din plasă şi stâlpi metalici, fără autorizaţie. Lui G.B. i s-a cerut totodată să intre în legalitate în decurs de trei luni, fie prin obţinerea autorizaţiei de construire, fie prin desfiinţarea extinderii balconului. G.B. nu a reuşit să se conformeze în termenul dat de municipalitate, aşa că a fost dat în judecată.

Cititi si: Peripeţiile unui ieşean care şi-a pus centrala în balcon. Iată ce a putut păţi din cauza unei uşi!

În instanţă, ieşeanul a arătat că nici nu-şi pusese problema că balconul ar fi ilegal. El cumpărase apartamentul în 2012, prin credit bancar, iar balconul era trecut ca atare în raportul de expertiză a imobilului şi în evaluarea făcută la momentul respectiv. Procesul nu a mai ajuns să fie judecat pe fond de magistraţii Judecătoriei. Aceştia au invocat din oficiu excepţia nelegalei timbrări, constatând că reclamanţii, adică primarul, Poliţia Locală şi Serviciul Control Urbanism din cadrul acesteia nu plătiseră taxa de timbru în valoare de 20 de lei. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă.

Apelul a avut aceeaşi soartă, întrucât la dosar nu a ajuns dovada achitării taxei de timbru, deşi reprezentanţii Poliţiei Locale au afirmat că o plătise­ră. Şi sentinţa dată de Tribunal a fost atacată, cu recurs, dosa­rul intrând luni pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.