anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 29.05.2022

Cum e posibil? A cumpărat cu credit bancar un balcon ilegal. Final absurd

GALERIE
balcon ilegal parter
 • balcon ilegal parter
- +

Ieşeanul se judecă acum cu Primăria, care l-a amendat şi somat să dărâme balconul ridicat ilegal. Anexa era însă trecută în toate actele de evaluare bancară în baza cărora a fost împrumutat pentru a cumpăra imobilul.

Un ieşean s-a trezit dat în judecată de Primărie după ce a cumpărat un apartament. Proprietarul dinaintea lui construise un balcon fără autorizaţie, iar noul proprietar a ajuns în postura de a plăti oalele sparte.

În luna mai 2018, G.B. a fost amendat de inspectorii Primăriei cu suma de 1.000 de lei pentru extinderea unui balcon pe trotuarul perimetral al blocului, cu acces din exterior, ca şi pentru o împrejmuire din plasă şi stâlpi metalici, fără autorizaţie. Lui G.B. i s-a cerut totodată să intre în legalitate în decurs de trei luni, fie prin obţinerea autorizaţiei de construire, fie prin desfiinţarea extinderii balconului. G.B. nu a reuşit să se conformeze în termenul dat de municipalitate, aşa că a fost dat în judecată.

Cititi si: Peripeţiile unui ieşean care şi-a pus centrala în balcon. Iată ce a putut păţi din cauza unei uşi!

În instanţă, ieşeanul a arătat că nici nu-şi pusese problema că balconul ar fi ilegal. El cumpărase apartamentul în 2012, prin credit bancar, iar balconul era trecut ca atare în raportul de expertiză a imobilului şi în evaluarea făcută la momentul respectiv. Procesul nu a mai ajuns să fie judecat pe fond de magistraţii Judecătoriei. Aceştia au invocat din oficiu excepţia nelegalei timbrări, constatând că reclamanţii, adică primarul, Poliţia Locală şi Serviciul Control Urbanism din cadrul acesteia nu plătiseră taxa de timbru în valoare de 20 de lei. Ca urmare, acţiunea municipalităţii a fost respinsă.

Apelul a avut aceeaşi soartă, întrucât la dosar nu a ajuns dovada achitării taxei de timbru, deşi reprezentanţii Poliţiei Locale au afirmat că o plătise­ră. Şi sentinţa dată de Tribunal a fost atacată, cu recurs, dosa­rul intrând luni pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

C-aşa-i în tenis!

Nicolae GRECU

C-aşa-i în tenis!

Englezii îl exclud pe Medvedev de la Wimbledon, ATP îl face lider mondial.

opinii

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (V)*

Românitatea mea este dată, în mod esenţial, de faptul de a locui în limba română şi de a accepta să fiu numit român. Restul ingredientelor ţin de opţiunile mele personale.

Cinematografie, mit şi ideologie

pr. Constantin STURZU

Cinematografie, mit şi ideologie

Pe 23 mai a debutat seria de evenimente “Ne vedem la Mitropolie”. Sala “Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial din Iaşi se doreşte a deveni tot mai mult un spaţiu al prelungirii “prelegerilor” în “dialoguri”, în vederea întăririi “comuniunii”. 

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

Aurelian-Petruș PLOPEANU

„Comunismul primitiv”, o minciună vinovată şi frivolă

În viziunea lui Marx, naraţiunea despre comunismul primitiv sună în felul următor: cândva, în timpuri imemoriale, proprietatea privată era necunoscută omului. Hrana era distribuită după necesităţi, iar toţi cei aflaţi în nevoie erau îngrijiţi. 

pulspulspuls

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Iată cum votează corect online un conţilier local cu proiect imobiliar de avizat la Premărie!

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, când ne gândim la prichiciul vetrei cel humuit şi când vedem cum se joacă unii aleşi locali cu motoceii imobiliari prinşi de horn de Mihăiţă, parcă nu prea ne saltă inima de bucurie.  

Caricatura zilei

Bronz specific

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.