anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum era să ardă un bloc de la Gară din cauza certei a doi boschetari

Incendiul provocat intenţionat a ars totuşi uşa blocului şi mai multe ferestre, puţin lipsind până la o tragedie.

GALERIE
incendiu
 • incendiu
- +

Un om fără adăpost a incendiat adăpostul în care locuia un altul, pe care era supărat. Puţin a lipsit ca incendiul să nu cuprindă şi blocul vecin cu adăpostul, câteva apartamente fiind totuşi afectate. Incendiatorul s-a ales cu 2 ani de închisoare, iar locatarii blocului, cu paguba. Mihai Ionuţ Chirica şi G.M. se cunoşteau de ceva vreme şi obişnuiau să consume împreună băuturi alcoolice la barurile din zona Gării. 

Din când în când, G.M. îl primea la el în „casă”, într-o clădire dezafectată de pe şoseaua Arcu. G.M. îşi amenajase acolo o cameră în care avea un aragaz cu butelie, două mese şi un dulap. În august 2019, cei doi s-au întâlnit din nou. Chirica era beat şi a început să-l înjure pe G.M. Acesta i-a spus că din acel moment nu mai au ce discuta şi că nu-l mai primeşte în casă. Pentru Chirica, era o insultă de neiertat. Pe 1 februarie 2020, Chirica şi-a amintit că este supărat pe G.M. S-a dus la acesta acasă. Nu l-a găsit, aşa că a furat din camera acestuia o butelie cu gaz. Din camera ocupată de alt om al străzii şi concubina acestuia, a furat o sticlă de vin, încă o butelie de gaz, o geacă şi un telefon Nokia. Geaca a făcut-o cadou.

A ascuns buteliile în spatele autogării Codreanu, vânzându-le ulterior pentru 100 de lei. Pe la miezul nopţii, s-a întors în clădirea dezafectată. I-a găsit acolo pe ceilalţi doi ocupanţi ai imobilului. Le-a dat voie să iasă afară, după care a aprins plapuma de pe patul acestora. Apoi a aprins un ziar găsit în apropiere şi l-a aruncat sub patul lui G.M. După ce focul a cuprins clădirea, a plecat la nişte cunoscuţi care locuiau în fosta fabrică de Ţigarete pentru a se lăuda cu isprava. Raportul IJSU avea să consemneze că arsese o anexă din lemn acoperită cu tablă de aproximativ 300 mp, două tone de lemne, două tone de articole de îmbrăcăminte şi două tone de deşeuri de hârtie şi carton din adăpostul improvizat.

Totodată, au fost degradate 20 de ferestre şi uşa de la intrarea în scara D a blocului F5 din apropiere. Tânărul a fost trimis în judecată pentru furt calificat şi distrugere. La proces însă, a survenit împăcarea cu părţile vătămate, acuzaţia de furt nemaifiind astfel luată în considerare. Un număr de 9 locatari ai blocului F5 şi asociaţia de proprietari s-au constituit părţi civile în proces, solicitând despăgubiri totale de 51.000 lei, reprezentând contravaloarea ferestrelor şi uşii ce au trebuit înlocuite.

Cererile locatarilor au fost însă respinse de instanţă fie pentru că nu depuseseră niciun fel de acte care să dovedească pagubele suferite, fie, cum a fost cazul altui locatar, pentru că depusese doar factura emisă pentru înlocuirea tâmplăriei de PVC, nu şi chitanţa care să ateste efectuarea propriu-zisă a plăţii. Asociaţia de proprietari a renunţat la pretenţii. Chirica a fost condamnat la 2 ani de închisoare şi 8 zile-amendă. Sentinţa nu este definitivă, întrucât una dintre locatarele blocului a declarat apel. Acesta urmează să fie judecat la începutul lunii noiembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.