Cum este să cauți un loc de muncă atunci când ai peste 50 de ani: „Cu adevărat frustrant. Este ca și cum n-ar fi privit nimeni măcar CV-ul meu”
Când ai peste 50 de ani, șansele sunt împotriva ta să obții un loc de muncă.Huffpost a discutat cu mai multe persoane care au avut această experiență.Femeia de 57 de ani care a trimis peste 300 de aplicații de angajare
De când a fost concediată din jobul ei, în decembrie, Donna Kopman, în vârstă de 57 de ani, a trimis peste 300 de aplicații de angajare. De duminică până marți, rezidenta din Lake Oswego, Oregon, petrece opt ore pe zi la computer aplicând pentru joburi. În restul săptămânii, se concentrează pe cercetarea locurilor de muncă pentru care va trimite aplicații în săptămâna următoare.Până acum, a fost chemată doar la un interviu pentru un loc de muncă cu un recrutor.Slabeste rapid si usor cu ajutorul Lipovon. Ingrediente naturale. Livrare imediata.”Este cu adevărat frustrant,” a spus Kopman. „Aș vrea doar un loc de muncă până la momentul pensionării.”Înainte de concedierea ei, Kopman era manager de operațiuni de vânzări la compania de software Milestone Systems. Avea două decenii de experiență în vânzări și câștiga 110.000 de dolari la ultimul ei loc de muncă. Acum aplică pentru locuri de muncă unde ar câștiga 60.000 de dolari și și-a extins căutarea pentru a include muncă administrativă sau pe bază de contract, pentru a obține asigurare de sănătate accesibilă.
De fapt, jumătate dintre persoanele de 50 de ani sunt concediate cel puțin o dată și doar 1 din 10 dintre acești lucrători vor câștiga vreodată la fel de mult ca înainte de acest impediment, potrivit unei analize de date din 2018 realizată de ProPublica și Institutul Urban al Studiului Sănătății și Pensionării.Unul dintre motivele majore pentru care este atât de dificil să fii reangajat? Din cauza mașinilor care evaluează aplicația pentru un loc de muncă a cuiva mai în vârstă.Atunci când lucrătorii mai în vârstă aplică pentru un loc de muncă, sunt adesea respinși de sistemele automate de urmărire care pot sorta CV-ul lor pe baza datelor utilizate și a abilităților pe care nu le enumeră, a spus Carl Van Horn, profesor de politici publice și director al Centrului Heldrich pentru Dezvoltarea Forței de Muncă la Universitatea Rutgers. A dat exemplul abilităților digitale care nu sunt enumerate, chiar dacă pot fi ușor învățate.
Mai mult, pe ziare.com
Publicitate și alte recomandări video