Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum explică fostul senator Dan Şova faptul că a fentat coada ca să ridice permisul

GALERIE
Sova
  • Sova
- +

Fostul senator Dan Şova a declarat luni că nu a fost ajutat să îşi schimbe permisul de conducere fără să stea la rând, pentru că el avea dosarul depus cu o săptămână înainte la Direcţia Permise de Conducere şi a mers la un ghişeu gol, susţinând că cel care a scris că nu a stat la coadă ar trebui să pună o poză cu persoana în faţa căreia s-a băgat.

Întrebat, la instanţa supremă, unde a venit pentru o contestaţie, ce părere are despre faptul că doi angajaţi de la Direcţia Permise sunt cercetaţi disciplinar pentru că l-ar fi ajutat să îşi schimbe permisul de conducere fără să stea la rând, Dan Şova a spus: „Eu mi-am făcut dosarul cu o săptămână înainte. Am intrat pe uşa principala şi m-am dus la un ghişeu la care nu se afla nici măcar o persoană, un ghişeu gol. Cel care a scris, să pună o poză cu persoana în faţa căreia m-am băgat”. Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a anunţat, în 7 aprilie, că doi lucrători de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ilfov, respectiv Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor "ar fi facilitat efectuarea unei operaţiuni de preschimbare a permisului de conducere al unei persoane”, situaţie care nu a fost cunoscută de nicio persoană cu funcţie de conducere din instituţie.

"Având în vedere aceste aspecte, a fost declanşată procedura de cercetare disciplinară, care va stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi aplicarea, după caz, a sancţiunilor, conform prevederilor legale”, au precizat reprezentanţii Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Fostul senator Dan Şova a fost surprins de deputatul USR Cornel Zainea, care a scris în 6 aprilie, pe pagina sa de Facebook: "Îl mai ţineţi minte pe Dan Şova?  Fost ministru, senator miruit etc? A rămas un VIP care nu stă la cozi, 10 minute gen”.
 
“Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliţie au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghişeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine şi mă aşez la coadă. Aveam 5 persoane în faţă, 2 ghişee erau funcţionale. Aşadar un timp de aşteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV îl bagă scurt în faţă pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc faţa teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Şova, chiar el!”, a arătat Zainea.
 
Deputatul a precizat că l-a urmărit spre ieşirea din clădire pe Dan Şova şi l-a văzut mulţumindu-i cu o strângere de mână “«pilei» care l-a ajutat să nu-şi irosească 7 minute din viaţă stând la rând ca o persoană normală”.  Acest incident are loc la şapte luni după ce trei ofiţeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti au fost cercetaţi administrativ pentru că au permis intrarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin curtea interioară a clădirii, ocolind coada, pentru a-şi preschimba permisul auto. Un al patrulea ofiţer de la acest serviciu şi-a depus atunci dosarul de pensionare, ca urmare a acestei situaţii.
 
Călin Popescu Tăriceanu a fost filmat de News.ro pe 11 august 2016, când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire deşi începuse programul oficial de lucru cu publicul. El a susţinut atunci că oamenii cu funcţii importante trebuie să se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.  
 
 
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri