Cum i-a jecmănit covidu’ cel viclean pe cei mai iubiţi dintre pământenii satelor ieşene?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Cum i-a jecmănit covidu’ cel viclean pe cei mai iubiţi dintre pământenii satelor ieşene?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Haoleu, ce mai lacrimi, ce mai jale prin multe berouri de premari din judeţ din cauza Covidului ăsta hrăpăreţ şi nesăţios, stimaţi electori şi drăguţe electoriţe! 

Ne şuşotesc păsărelele speriate ce-şi au cuibuşoarele pe sub streşinile umbroase ale acestor edili că actuala criză pandemică le-a dat premarilor peste nas o lovitură năucitoare în prag de campanie, acuma cică toţi fiind disperaţi că vor intra în alegeri fără un ban pe mână.

Mai concret, din ce ciripesc păsărelele sus-pomenite, cică până acuma practica premarilor de a avea un ban la dispoziţie în campanie - ştiţi voi pentru ce, vorba aia: mai faci un podeţ unde cere lumea, mai tragi o piatră pe o ulicioară unde ăia nu prea te votau, mai săpi un şanţ unde le intră ălora apa în curte etc. - era ca aceştia să voteze, în anul electoral, un fond de urgenţă imens, fond ce în alţi ani era cam 0 (zero) lei. Numai că, poc: anul ăsta urgenţa aia mare chiar a venit, iar premarii cică aveau puşculiţa pentru urgenţe, logic, an electoral fiind, plină doldora.

Dar, ce să vezi: zice lumea că aceştia, deşi urgenţa e cât casa, aceştia nu prea voiau să bage mâna adând în teşcherea, ca să le rămâne bani şi de campanie. Iar până nu au fost somaţi cu dosare, zice-se că niciunul nu a umblat acolo la bani. Aşa că, dragi alegători, dacă v-aţi făcut vreo socoteală că veţi avea podeţ la poartă sau balastru pe hudiţă, anul ăsta va fi pas…

Imagini din sufrageria de acasă. Cine e câştigătorul?

Şi, tot apropo de covizii ăştia cumpliţi, dar adesea şi haioşi, iaca încă una tare surprinsă ieri în timpul şedinţei online a conţilierilor locali, fiecare vorbind la şedinţă din living, din bucătărie, în fine, care cum şi unde se găsea.

Ei bine, dintre toate văzute acolo online, de departe cea mai haioasă imagine de acasă ne-a fost oferită de conţilierul Etienne Ignat: ia’n uitaţi puţin acolo ce covizi mişto are omul pe perete la sufragerie!

Apropo: o fi fost zugrăviţi acuma, sau înainte? Şi, doi la mână: oare de ce Etienne nu s-a mai ţinut de cuvânt şi nu a mai demisionat din PNL, demisie care i-ar fi atras şi încetarea mandatului de consilier local? Întrebăm şi noi, nu dăm cu covidu’’...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.