anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 26.09.2020

Cum i-a păcălit sforarul combinator Piramidon pe tăţi din breaslă

GALERIE
puls
  • puls
- +

Pentru că, din ce ne spune amicul Archibald Tănase, băieţii răi de prin zona palatului cel roznovan s-au mai liniştit olecuţă după ce au văzut că prococuroriul Horor nu vine şi peste ei a doua zi cu harcanul, după ce l-a înfundat pe clientul lor, iacătă că unii de pe acolo, zice-se, au mai început a ciripi despre una sau alta, ceva mai relaxaţi, după ce auzim că două nopţi n-au pus geană pe geană.

De-un par egzamplu, prin tagma constructorilor cică mai tătă lumea ştia că băiatul acela cercetat şi el, Piramidon sau cum îi zice, este angajat cu normă întreagă, ba chiar şi suplimentar la plata cu ora, la palatul cel roznovan, chestie pe care până şi cei de la Cremenal au crezut-o, din mărturiile obţinute, când el de fapt nu avea nicio treabă cu instituţia, în mod formal, ci era doar sforar şef şi combinator adjunct.

Dar zice-se că îşi făcea aşa de conştiincios treaba încât tătă ziua era la datorie, că până şi angajaţi de pe acolo erau în stare să jure că sunt colegi cu el. Prin ce berouri intra însă el, mai cu osebire? Ei, haideţi ca asta vă spunem într-unul din episoadele urmatoare: deocamdată coneţ film. Nu de alta, dar să-l lăsăm pe Horor să-şi facă treaba cum se cade, că pare să fi început promiţător. N-or intra ele zilele în sac: n-aţi văzut cum a fost şi la Jiji...

Care mai este mercurialul la adunat etaje peste blocurile noi. Schimbări de optică de câţiva ani

Şi apropo de acest băiat bun de dureri de cap sau alte mădulare, Pidamidon sau cum îi zice, tot prin preajma lui sau a clienţilor se spune că lucrurile sunt aşa de aşezate pe acolo pe unde pescuia şi combina el încât, cică dacă mai stă o tură administraţia actuală nederanjată în funcţii, nu mai este mult şi urmează să se pună chiar şi plăcuţe cu preţurile necesare la modificat docomente şi aprobări urbanistice pe sub mână. Atenţie, însă: cică de câţiva ani buni, de când avem un nou jupân acolo, nimic nu se mai achită în bani, ci numai în metri pătraţi.

De-un par egzamplu, tăt boborul contructor ştie că, dacă vrei să mai adaugi, după ce atrecut prin comiţii proiectul, un etaj la un bloc normal, de patru etaje, apăi asta e clar ca bună ziua că te costă o garsonieră. Iară dacă vrei să adaugi, la fel, un etaj dar la un bloc de opt nivele, apăi atuncea asta te costă, logic şi limpede ca Ozana cea frumos curgătoare, un apartament cu două odăi, vorba fraţilor noştri de peste Prut. Şi tot aşa, şi tot aşa, până, zice-se, au ajuns la adânci bătrâneţi şi au trăit fericiţi, ştiţi voi povestea.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spinoasa problemă a jucătorului U21

Nicolae GRECU

Spinoasa problemă a jucătorului U21

FRF trebuie să schimbe urgent modificarea de acum doi ani pentru a se evita situaţiile tragicomice din Liga I

Filmuletul zilei

opinii

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Eugen MUNTEANU

Despre smerenia necesară a celor care ne cer votul

Suntem în campanie electorală. Ni se solicită, cu aparentă deferenţă, votul! Pe cei care ne cer votul îi invit la mai multă decenţă, sau chiar la oarecare smerenie, adică umilinţă.

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

pr. Constantin STURZU

Ale lui Dumnezeu şi ale Cezarului

Ne întrebăm adesea: până în ce punct suntem datori să facem ascultare? Limitele ascultării de orice fel de autoritate, bisericească sau lumească, sunt păcatul şi apostazia (lepădarea de credinţă). Este extrem de important să avem aceste repere mai ales astăzi, când suntem chemaţi să evităm două extreme. 

Vocea de înger

Alex VASILIU

Vocea de înger

Ar fi interesant de cercetat destinele unor muzicieni marcate de cel mai sensibil, mai dificil, mai înşelător, mai frumos instrument - vocea. Un instrument ce nu îţi promite întotdeauna succesul imediat, pe viaţă, chiar dacă ai talent uriaş, exersezi în fiecare zi cât este nevoie şi norocul e de partea ta în clipa/ clipele esenţiale. Un instrument prevăzut încă din faza „proiectării” cu senzorul ce dezvăluie exact configuraţia psihică, arhitectura umană a interpretului. Elena Moşuc este un caz plin de învăţăminte.

pulspulspuls

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Tractoristul dipotatului Moş Vilă

Băbăeţi băă, oare de unde a scos dârvarul ăsta deştept Grămadă (zis şi Moş Vilă), încă dipotat de Iaşi vreo două-trei luni în trupa marinerului, tot felul de specimene ciudate de pus pe liste, că-ţi vine să-ţi pui mâinile-n cap, nu alta, când vezi atâta tupeu ghiolbănesc şi nesimţire crasă? 

Caricatura zilei

Afiș

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.