Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum identifici teama de angajament într-o relație romantică (P)

GALERIE
teamadeangajament
  • teamadeangajament
- +

Știai că există persoane care-și doresc o relație romantică, însă au o teamă de angajament?

Dacă tu îți dorești o relație serioasă și nu vrei să ai de-a face cu oameni care doresc doar să se distreze, cel mai indicat este să înveți să identifici potențialii parteneri care au temeri legate de angajament.

Învață, cu ajutorul acestui articol, ce înseamnă teama de angajament într-o relație romantică și cum o poți identifica rapid pentru a te bucura de legături serioase, cu sens.

Ce este teama sau fobia de angajament

Teama de angajament reprezintă frica de a rămâne într-o relație (romantică, de prietenie) timp îndelungat. Pe scurt, dacă relația începe să prindă un contur din ce în ce mai puternic, cealaltă persoană se sperie și dispare sau, în cele mai bune cazuri, vine cu scuze și/sau explicații.

De cele mai multe ori, fobia de angajament este rezultatul unor traume, frica de implicare venind din cauza abandonurilor frecvente din familie, a unui istoric de parteneri infideli sau altor probleme emoționale.

Cum identifici persoanele cu frică de relații

Îți dorești o relație romantică, dar tot ce primești sunt legături de scurtă durată, care se termină brusc atunci când pare că totul devine mai serios? Uite care sunt semnele care ar trebui să-ți dea de gândit.

Discuții superficiale

Ieși cu cineva de câteva luni, vă țineți de mână, în ochii celorlalți apăreți ca și cuplu, dar aveți doar discuții ,,de suprafață’’? Adică să vorbiți doar despre ce faceți la job, cum e restaurantul acela nou din centru sau că s-a îmbolnăvit prietena unui coleg?

În acest context, ar trebui să fie ridicat un semn de întrebare. Dacă a trecut deja ceva timp și ai impresia că nu cunoști persoana cu care te vezi mai deloc, încearcă să îndrepți discuția spre un subiect mai serios.

Discuția continuă și totul pare bine? Atunci, nu e nicio problemă. Celălalt schimbă discuția imediat? Posibil să fie o teamă de angajament la mijloc. Doar persoanele care vor ca totul să rămână simplu, fără să intre în profunzimi, se tem de discuții cu sens.

Fără planuri

Cei care nu-și doresc o relație de lungă durată nu numai că nu se aruncă în conversații mai profunde, însă nici nu vor să audă de vreun plan. Fără idei de vacanțe, excursii, concedii împreună. Chiar și un simplu city break poate să pară ceva inimaginabil pentru cineva căruia îi e frică de relații lungi.

Frica de a vă afișa în public

Atunci când vă vedeți, celălalt are grijă ca locul să fie cât mai ascuns, ca și cum i-ar fi teamă să vă vadă cineva împreună. Pentru că atunci ar urma întrebările, iar răspunsurile ar trebui să fie asumate, nu-i așa?

E mult mai comod pentru cei cărora le e frică de angajamente să țină totul ascuns. Evită întrebările neplăcute, evită atenția nedorită, într-un cuvânt, evită asumarea relației.

Relații intime și atât

Nu aveți discuții profunde, nu vă afișați în public, nu vă faceți planuri, însă aveți relații intime constante. Ba chiar ai văzut ceva ascuns în buzunar care semăna cu o pastilă, ceea ce înseamnă că probabil urmează un tratament disfuncții erectile. Acesta poate fi o altă cauză a fricii de atașament: problemele de natură sexuală. Dacă citește păreri Tianli e un semn că vrea să afle mai multe și să încerce mai multe, însă atâta timp cât nu vorbește despre asta cu tine, situația devine mai complicată.

Acestea sunt principalele semne care pot trăda o persoană cu teamă de angajament. Vrei o relație de lungă durată? Încearcă să rupi legătura imediat ce ai identificat cel puțin trei comportamente din cele enumerate mai sus.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri