Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Cum începe noul an universitar: Se intră doar cu buletinul, pe principiul primul venit, primul admis

GALERIE
studenti
  • studenti
- +

Anul universitar începe într-o săptămână. Cine nu s-a înscris până acum nu trebuie să intre în panică. Mai există locuri berechet, iar admiterea este o simplă formalitate.

Credeam că mai jos de admiterea la facultate exclusiv pe baza mediei de la balacaureat, dar m-am înșelat. La Universitatea Spiru Haret se intră tot cu diploma de bacalaureat, dar media nu mai contează. Primul doritor este și primul admis. Nu se mai așteaptă pentru admitere stabilirea unei minime ierarhii pe baza mediei de absolvire a liceului.

„Foamea” de studenți e atât de mare, spaima că s-ar putea pierde taxele unui student e atât de catgorică încât Universitatea Spiru Haret nu mai are nevoie să stabilească nicio ierarhie pentru admitere. Ai locul garantat când ai depus documentele. Nimeni nu te mai poate scoate din Universitate, nici măcar dacă ar exista un contracandidat cu medie mai mare la bacalaureat.

Primul contact, pe email

Acest lucru l-am verificat sub pretextul că vrem să ne înscriem la una din filialele din țară ale Universității Spiru Haret. Pe site-ul Facultății din Câmpulung există o persoană și un email de contact.

Am cerut să știu de ce documente am nevoie pentru înscriere. Mi s-a răspuns după o zi:

„Pentru ca doriti sa va inscrieti la programul de studii universitare de licenta  "Contabilitate si informatica de gestiune", Facultatea de Stiinte Economice Campulung, din cadrul Universitatii Spiru Haret , detaliem documentele necesare:ü  dosar plic

- Diploma de bacalaureat in original

- Foaie matricola liceu (copie xerox)

- Certificat nastere (copie xerox)

 - certificat de căsătorie, dacă este cazul (copie xerox);

- Carte identitate copie xerox

-A deverinţă medicală;

- 3 fotografii 3/4.

Pentru mai multe detalii mă puteti contacta telefonic sau prin email”.

Am revenit cu un nou email pentru a vedea cât de simplă este înscrierea la facultate și dacă se face exclusiv pe baza mediei de la Bacalaureat. Am revenit în scris pe email:

„As vrea sa stiu daca am media de Bacalaureat 9 credeti ca sunt admis la Facultatea din Campulung ? Va intreb pentru ca nu doresc sa trimit documentele si sa mi se spuna ca nu corespund”.

De data aceasta am fost contactat la telefon de o doamnă foarte politicoasă care mi-a precizat că documentele se depun în persoană la Câmpulung. Am rugat-o, pe baza experienței din anii trecuți, să îmi spune dacă crede că voi fi admis cu media la BAC menționată deja. Teoretic, era posibil ca cele 125 de locuri de la Facultatea de Stiinte Economice Campulung, din cadrul Universitatii Spiru Haret, să fie ocupate de studenți cu medii mai mari de 9 obținute la examenul de bacalaureat.

Răspunsul a fost stupefiant. „Mai bine vă grăbiți pentru că înscrierile se fac în ordinea depunerii dosarului. Primul venit este primul înscris”.

La Facultatea de Științe Economice Câmpulung, din cadrul Universității Spiru Haret nici măcar media de la bacalaureat nu mai contează. Deși înscrierile se termină pe 30 septembrie și atunci ar trebui anunțate persoanele care au fost admise, Universitatea nu mai face nicio clasificare nici măcar pe baza mediei de la bacalaureat. Ești student când ai plătit taxa. Citeşte mai mult pe newsweek.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri