Cum îşi imaginează Chirica Iaşul: Un oraş invadat de gunoaie, lipsit de minima civilizaţie, cufundat în întuneric
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Cum îşi imaginează Chirica Iaşul: Un oraş invadat de gunoaie, lipsit de minima civilizaţie, cufundat în întuneric

GALERIE
chirica
  • chirica
- +

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, afirmă că există riscul blocării oraşului dacă bugetul local nu va fi aprobat în şedinţa de consiliu programată joi, avertismentul edilului venind în condiţiile în care nu există o majoritate în Consiliul Local.

Mihai Chirica a scris pe Facebook că orice vot negativ sau abţinere din partea consilierilor locali la proiectul bugetului local poate duce la blocarea oraşului.

Edilul a spus că fără un buget aprobat nu se vor putea plăti facturile pentru serviciile de salubritate, transport public în comun, apă caldă şi căldură sau iluminat public.

Chirica a susţinut că a discutat cu toate partidele reprezentate în Consiliul Local şi a precizat că a găsit cele mai bune soluţii pentru proiectele ieşenilor.

"Sunt sigur că membrii Legislativului ieşean sunt conştienţi că nu sunt doar consilierii unor partide.(…) Una dintre îndatoririle lor principale este de a se prezenta în sala de Consiliu şi de a-şi exercita dreptul pe care ieşenii l-au oferit cu încredere: cel de a dezbate şi vota bugetul Iaşului. Orice vot negativ sau abţinere din partea consilierilor locali poate duce la blocarea oraşului nostru. Sunt sigur că nimeni nu îşi doreşte un oraş cufundat în întuneric, invadat de gunoaie, fără posibilitatea deplasării la serviciu, lipsit de minima civilizaţie adusă de furnizarea apei calde. Întregul sistem de siguranţă şi ordine publică, sănătate, curăţenie stradală, spaţii verzi, transport public şi îngrijirea şi educarea copiilor noştri ar fi puse în pericol", a declarat primarul Mihai Chirica.

Bugetul general al municipiului Iaşi pe acest an are o valoare totală estimată de 1.568.252.880 lei, adică aproximativ 318 milioane de euro.

În prezent nu există o majoritate în Consiliul Local Iaşi, însă în ultimele zile au existat mai multe discuţii între PNL şi USR PLUS pe tema bugetului local. Liderii ieşeni ai USR PLUS nu au precizat dacă reprezentaţii acestui partid vor vota proiectul de buget în şedinţa de consiliu programată pentru joi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.