Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Cum iti cureti smartphone-ul in mod corect?

GALERIE
smartphone-curatare
  • smartphone-curatare
- +

Iti prezentam pasii corecti de igienizare si de curatare pentru orice telefon smart. Daca ii vei respecta vei avea un telefon care arata impecabil, e curat si e igienizat, nu adaposteste o multime de bacterii si virusuri.

1. Scoate husa/carcasa telefonului si opreste dispozitivul. Inainte sa incepi igienizarea si curatarea telefonului indeparteaza accesoriile, huse carcase. Doar asa poti sa ai acces la dispozitiv si sa cureti corect si rapid toate suprafetele. Husele si carcasele se curata separat, se sterg cu o carpa umeda, cu substante speciale de curatare pentru telefoane si se lasa la zvantat.

E important sa nu lasi husele sau carcasele pe telefon pentru a putea sa cureti toate zonele in detaliu si sa te asiguri ca nu ramane mizerie, virusi, bacterii prin anumite locuri greu accesibile. Telefonul trebuie sa fie oprit pentru a nu risca sa atingi ceva de pe ecran sau sa ii deteriorezi contactele externe de la mufe sau alte tipuri de conectori. Nu incepe sa cureti telefonul cand acesta se afla la incarcat, asteapta pana cand e incarcat si scoate incarcatorul din el.

2. Foloseste o carpa din microfibra pentru a curata suprafetele telefonului. Odata ce ai acces la dispozitivul fara accesorii te poti apuca de curatarea lui/igienizare. Cu o carpa moale din microfibra indepartezi praful si alte reziduuri de pe ecran, de pe spatele telefonului si de pe laterale. Nu freca prea tare, incearca sa ai miscari circulare cand cureti ecranul si nu apara.

Carpa va indeparta rapid orice urma de murdarie fina si va lasa telefonul curat. Daca nu ai o carpa din microfibra poti folosi servetele speciale pentru telefoane, care au si substante speciale de curatare si de dezinfectare. Alege unele de calitate si aplica o presiune constanta si minima cand stergi ecranul sau spatele.

3. Utilizeaza substante pentru dezinfectarea telefonului. Dupa ce ai telefonul curatat cat se poate de bine poti sa treci sa igienizarea lui. Servetelele care contin dezinfectant, speciale pentru telefoane, sunt cele mai bune. Evita orice fel de substanta obisnuita de curatare pentru geamuri sau pentru alte suprafete, evita spirtul sau orice alta substanta bazata pe alcool in cantitati mari. Nu folosi in exces servetelele, lasa telefonul la uscat cel putin 10 minute dupa ce ai dat cu servetelele umede sau foloseste servetelele uscate din pachetul primit, din set.

Se poate sterge excesul de substanta de igienizare ramasa de la servetele cu o carpa din microfibra. Fereste intotdeauna porturile si orice fel de orificiu al telefonului.

4. Evita folosirea apei si a sapunului, a samponului, a gelurilor de dus. Da, stim, nu se gandeste multa lume la asa ceva cand vine vorba de telefon si de curatarea lui. Dar sunt unii utilizatori care s-ar putea sa incerce si aceste variante.

E interzis sa folosim sapun si orice fel de lichid care curata, dar care nu e destinat pentru telefoane. Fara apa fierbite si fara apa de niciun fel cand curatam telefonul. Asta e regula de aur. Nu curata telefonul decat cu substante sigure, recomandate de producatori.

Pentru igienizare si mai buna poti folosi lampi UV pentru telefoane, alte dispozitive moderne. Asa stii sigur ca nu mai ai niciun virus pe suprafata telefonului si vei ajunge sa cureti telefonul mai rar. Alta regula importanta: curata telefonul zilnic, cat poti de usor. Poti sa cureti telefonul „in profunzime” o data pe saptamana sau mai des in sezonul rece.

Vei avea mai putin de „muncit” la telefon daca eviti sa stai cu el in mana in mijloace de transport, cat esti pe strada, atunci cand nu ai nevoie de el, daca nu il iei la baie, chiar si cand esti acasa, daca il tii departe de bucatarie, unde riscul de contaminare „incrucisata” e foarte mare.

Aflati amanunte de pe ratb.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri