Un tânăr de 19 ani, din Lungani, a fost găsit spânzurat intr-o pădure
"La data de 2 octombrie, în jurul orei 11:00, politistii au fost sesizati prin apel unic (...)
citeste totmarti, 03.10.2023
Scorul de credit sau scorul FICO, așa cum este cunoscut pentru români, este indicativul care le spune băncilor dacă suntem eligibili sa nu pentru un credit. Acesta se calculează în funcție de istoricul de plată, creditele în derulare, durata acestora dar și de tipul de loc de muncă pe care îl ai.
Cele mai multe probleme sunt aduse însă de istoricul de plată și de creditele în derulare, deoarece foarte multora li se întâmplă să nu plătească o rată la timp sau să plătească o perioadă lungă de timp doar minimul cerut de cardurile de credit. Dacă ești în această situație și banca nu îți ofer un nou împrumut, poți accesa un credit rapid online nebancar, care nu va lua în calcul scorul FICO.
Totuși, dacă plănuiești să faci o investiție majoră în viitor și consideri că ai nevoie de un împrumut, trebuie să îți îmbunătățești scorul FICO. Primul pas pe care trebuie să îl faci este să îți plătești datoriile existente. Plătirea unui credit îți va îmbunătăți acest scor. De asemenea, având în vedere că maximul de rate oferit de bănci la noi în țară este de 36%, vei putea lua mai mulți bani pentru că vei avea mai puține rate.
De asemenea, este indicat să îți faci un program pentru a plăti facturile la timp. Si facturile scadente neplătite și trimise la executori îți înrăutățesc scorul. Poți alege o zi, după ce ai încasat salariul să plătești facturile. Dacă ai o problemă în acoperirea întregii sume de plată este indicat să citești termenii contractuali și să vezi cât de mult poți amâna această plată. Însă pe viitor, ar trebui să consumi mai puțin sau chiar să renunți la unele servicii. Crearea unui buget te poate ajuta în acest sens.
O greșeală pe care mulți o comitem este să folosim toți banii de pe cardul de credit. Realitatea este că acest card de multe ori este o salvare înainte de următorul salariu. Însă, chiar dacă pare că ești un client fidel al acelei bănci, maximizarea cardului presupune o îndatorare perpetuă. Este indicat să a un minim de 30% din valoarea toată în permanență pe card pentru a avea un scor bun.
În cazul în care nu ești încă în acel punct, poți plăti lunar peste suma minimă până ajungi în punctul necesar. De asemenea, poți să consideri pentru o perioadă scurtă, până când te pui pe picioare, că suma de pe cardul de credit este un fel de economie. Acest lucru te va ajuta să nu faci la fel de des cumpărături cu bani pe care de fapt tu nu îi ai.
Disciplina este cuvântul cheie atunci când vrei să îți îmbunătățești scorul FICO. Chiar dacă ai avut o perioadă mai dificilă în care ți-a fost greu să plătești, este importantă să e vadă o îmbunătățire. Iar în cazul în care consideri că ai nevoie de un imbold financiar poți lua un împrumut nevoi personale pentru a refinanța datoriile existente. Pentru că la noi în țară plata în avans a creditelor are o pondere foarte mare în totalul scorului FICO.
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale
Se scumpesc biletele CTP. Amenzile vor fi duble. O surpriză: ce se va întâmpla cu abonamentele?
Cercetătorii, la un pas să găsească un test care să arate prezența sindromului „long-COVID”
Tren metropolitan nu e, dar documentaţia mai înghite 110 mii lei
Cinci zile de conferințe, în cadrul ediției din 2023 a Zilelor Institutului „Socola”
Eugenia Anghel a câştigat aurul la Campionatele Balcanice de box de la Albena
VIDEO Simone Biles, premieră la CM Gimnastică - Săritura care îi va purta numele
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Modele de usa de tip termopan, ideale pentru casa atat pentru interior, cat si pentru exterior (P)
S-au adjudecat banii pentru două treimi din autostrada A8. Cum rămâne cu Moţca-Ungheni?
Urmele din Iaşi ale lui Farmazon şi Judele, protagoniştii şpăgii de la Vaslui
Recunoașteți personajul? Băiețelul care nu avea bani nici de bilet de tramvai a ajuns artist celebru
VIDEO Animal unic descoperit în Brazilia: corp de câine cu cap de vulpe
Problemă de matematică. 72 ÷ 9 + 3 x 4 - 6 ÷ 2=? Numărul rezultat este considerat simbolul morții
De la Polul Nord la Polul Sud, cu un SUV electric Nissan Aryia
Cum se tratează scolioza în 2023 cu ajutorul progreselor din tehnologie (P)
Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*
Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău
Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ
La fiecare 3-4 secunde o persoană își pierde viața din cauza infecțiilor
Un simplu test de sânge ar putea prezice riscul de Alzheimer cu 20 de ani în avans
VIDEO Student devenit ”viral” după ce și-a pierdut pantalonii într-un salt acrobatic
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |