anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 13.08.2022

Cum justifică ministrul Lucian Bode îndulcirea pedepselor pentru şoferii agresivi

GALERIE
Lucian_Bode_magazin
 • Lucian_Bode_magazin
- +

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că de la intrarea în vigoare a Ordonanţei Guvernului care sancţionează comportamentul agresiv în trafic, peste o mie de şoferi au fost amendaţi în baza boii legislaţii, în 40 de cazuri fiind vorba despre sancţiuni contravenţionale pentru comportament agresiv urmat de accident soldat cu pagube materiale. După modificarea legislaţiei, autorităţile constată o reducere a numărului de accidente grave, dar şi a numărului deceselor şi răniţilor în evenimente rutiere.

„De la data intrării în vigoare a OG nr. 1 din 2022, au fost aplicate deja peste 1.000 sancţiuni contravenţionale pentru comportament agresiv şi aprox. 40 de sancţiuni contravenţionale pentru comportament agresiv urmat de accident soldat cu pagube materiale. Vreau să subliniez faptul că noile prevederi legale, de înăsprire a sancţiunilor şi de sancţionare a comportamentului agresiv în trafic, îşi dovedesc eficienţa, fiind înregistrată, în perioada de după adoptarea acestora, o reducere a numărului de accidente rutiere grave (-54), a persoanelor decedate (-20), precum şi a răniţilor grav (-48), comparativ cu perioada similară a anului 2021.Nu este suficient dar este un indiciu bun că noua legislaţie aşa cum a fost gândită contribuie eficient la salvarea de vieţi omeneşti”, a afirmat Lucian Bode în discursul ţinut la Forumul siguranţei rutiere.

Ce amenzi au fost introduse

OG nr. 1 din 2022 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile a instituit nouă noi contravenţii pentru fapte considerate comportament agresiv în trafic, acestea fiind sancţionate cu amenzi din clasa II şi III de sancţiuni, respectiv de la 580 lei la 1.160 lei.

Totodată, noua legislaţie a introdus noi prevederi care vizează sancţionarea nerespectării regulilor de circulaţie pe autostradă, fiind instituite sancţiuni mai aspre în cazul circulaţiei nejustificate pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi a fost introdusă sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile în cazul comiterii unor abateri de circulaţie pe autostradă.

Bode: Este cu adevărat cutremurător

Ministrul de Interne a vorbit, la Forumul siguranţei rutiere şi despre fenomenul legat de şoferii care consumă droguri. 

„Este cu adevărat cutremurător ceea ce se întâmplă. Nu vreau să dau un verdict, însă consumul de droguri la volan riscă să îl egalizeze pe cel de alcool”, a afirmat Bode în acest context.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.