anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Comunicat de presă

Cum ne adaptăm la învățarea de la distanță? Parteneriat al CCD Iași cu instituții similare din Turcia, Bulgaria și Spania

GALERIE
Turcia_proiectCCDIasi
 • Turcia_proiectCCDIasi
- +

În perioada 11-14 mai, a avut loc la Istanbul prima întâlnire din cadrul proiectului de Parteneriate Strategice, 2020-1-TR0 1-KA2 226-SCH-098336, ,,Specially Digitalised (Special Learning Disability),, din cadrul Programului ERASMUS + , Parteneriate pentru învățare – Educație Școlară.

La întâlnirea de proiect au participat Directorul Casei Corpului Didactic Iasi prof. Silviu Iordache, profesor metodist Liliana Rujanu si profesor metodist Lidia Andronache. Proiectul își propune să reducă la minimum dezavantajele create de pandemia COVID -19.

În zilele noastre, datorită situației create de Covid-19, procesele de educație și formare se desfășoară de la distanță, ceea ce aduce noi nevoi de învățare. Dezavantajele învățării la distanță au crescut nevoia de învățare suplimentară, de crearea de module de instruire atât pentru profesori dar și pentru elevii cu dificultăți speciale în învățare,  iar efectele acestor dezavantaje au fost observate mai mult la persoanele cu nevoi speciale de educație. Proiectul este coordonat de Turcia- Istanbul Provincial Directorate of National Education cu parteneri din România – Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret,, Iași, Bulgaria - SDRUZHENIE YUNI PARTNERS, Spania - MEDIA CREATIVA 2020, S.L. , Portugalia - Agrupamento de Escolas António Correia Oliveira și din Turcia - Anadolu University și Istanbul ZAIM-Sabahattin University. Contextul în care se desfășoară proiectul este legat de necesitatea de a oferi oportunități de învățare pentru elevi și profesori, în format digital. Conform obiectivelor politicii de cercetare și inovare a UE, transferul de informații cât mai curând posibil utilizând tehnologia digitală și colaborativă este o necesitate a digitalizării, iar modernizarea sistemului de învățământ cu noi metode și tehnici este un obiectiv fundamental. În strategiile de cercetare și inovare ale Comisiei Europene, se subliniază importanța inovării în transformarea Europei într-un centru de educație digitală de nivel mondial. O caracteristică importantă a proiectului este impusă de necesitatea  de a îmbunătăți abilitățile de gândire în proiectarea unor activități menite sa dezvolte competențele de lucru ale  profesorilor și elevilor cu dificultăți speciale de învățare. În acest context, finalizarea cu succes și diseminarea materialelor virtuale sunt direct legate de acest obiectiv. În cadrul proiectului, vor fi dezvoltate materiale de instruire virtuala și aplicații propuse si susținute de parteneri. După dezvoltarea curriculum-ului, se urmărește creșterea motivației elevilor, profesorilor și părinților acestora  prin  aplicații virtuale de carte electronică care conțin informații teoretice și practice.

Aspectele discutate în cadrul întâlnirii transnaționale de proiect au fost cele legate de stadiul realizării celor 3 produse intelectuale ce urmează a fi realizate în cadrul proiectului mai sus menționat, respectiv crearea unui curriculum pentru profesori și a unei Strategii de formare a profesorilor care lucrează cu elevi cu nevoi speciale care va cuprinde:,,Educația copiilor cu nevoi educaționale speciale din perspectiva orientării în carieră,, , ,,Modalități de gestionare a colectivelor de elevi cu nevoi educaționale speciale,, - Coordonator Casa Corpului Didactic ,, Spiru Haret,, Iași în parteneriat cu  Istanbul ZAIM-Sabahattin University, Crearea unei platforme de învățare online, a unui set de instrumente de e-learning și a unui ghid pentru profesori, pentru a  asigura consilierea acestora în implementarea eficientă a instruirii online pentru elevi și îmbunătățirea setului de instrumente de învățare electronică pentru elevi pentru a accesa platforma de învățare online și pentru a participa activ la procesul de învățare.

Mai multe informații vor fi publicate pe pagina web a Casei Corpului Didactic Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.