anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Cum ne înşeală service-urile auto

GALERIE
service-auto1
 • service-auto1
- +

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au stat în ultimele două săptămâni cu lupa pe service-urile auto şi vulcanizările din municipiu.

 

În perioada 25 – 29 martie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la service-urile auto. „Au fost verificaţi 14 operatori economici, la 11 dintre aceştia constatându-se abateri de natură să atragă răspunderea contravenţională, motiv pentru care au fost aplicate 8 amenzi în valoare totală de 13.000 lei şi 3 avertismente. Deficienţele constatate sunt efectuarea de reparaţii la alte mărci de autoturisme decât cele cuprinse în autorizaţie, neafişarea preţurilor şi tarifelor pentru serviciile prestate, lipsa comenzilor de lucru sau comenzi de lucru incomplete”, a declarat Marian Grigoraş, comisar şef al CRPC. De asemenea, în perioada 01 – 05 aprilie, comisarii au verificat dacă sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de vulcanizare. Au fost controlaţi 19 operatori economici, din care şase au fost avertizaţi, iar alţi şase au primit amenzi contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei. Deficienţele constatate au fost desfăşurarea activităţii fără autorizaţie de funcţionare, efectuarea de lucrări fără a se întocmi bonuri de comandă, bonuri de comandă incomplete, neafişarea preţurilor şi tarifelor pentru serviciile prestate, a plachetei INFOCONS, a orarului de funcţionare sau a certificatului de înregistrare a societăţii.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.