anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Cum ne poate ajuta digitalizarea să construim un viitor mai sustenabil (P)

GALERIE
quartz
 • quartz
- +

Experiențele digitale ale viitorului construiesc un mâine mai eficient din punct de vedere al consumului și al costurilor, dar și un viitor mai prietenos cu mediul înconjurător. 

 

În cadrul evenimentului ”Digital & Sustenabil” organizat recent la Iași de Quartz Matrix, una din companiile defurnizoare de soluții de digitalizare a business-ului românesc, împreună cu alte companii din domeniu, a prezentat în fața a peste 50 persoane de decizie din sistemul public dar și reprezentanți a diverse companii, universități, institute de Cercetare & Dezvoltare și specialiști ITC din armată și ISU opțiunile viitorului: tehnologii VR, Inteligență Artificială, tehnologii smart din domeniul Internet of Things (IoT), și alte soluții digitale care ne pot impacta viitorul. 

Evenimenul dedicat digitalizării a pus lupa pe efectele digitalizării și pe tehnologiile sustenabile ale viitorului care ne-ar putea ajuta să construim un viitor mai bun, și ne-a oferit câteva răspunsuri la întrebări precum: ”Ce ar însemna pentru compania mea transformarea digitală?”, ”Ce tehnologii pot aduce un real progres în educație?” ”Ce tehnologii ne-ar putea ajuta să fim eficienți și sustenabili?”.

La întrebarea ”De ce vrem digitalizare?”, companiile organizatoare, printre care HP Inc, Getac și HPE, au oferit publicului prezent câteva argumente: 

 • ”Digitalizarea ne ajută să creștem eficiența, productivitatea, iar inovațiile ne oferă o foarte mare valoare adăugată”.
 • ”Tehnologiile ne ajută să luăm decizii în cunoștință de cauză, deoarece ne oferă toate datele de care avem nevoie.” 
 • ”Tehnologia VR ne ajută la îmbunătățirea și optimizarea tuturor business-urilor”.
 • ”Rata de retenție a informației prin intermediul trainingului VR este de 90%.” 

În afară de eficientizare și optimizare, digitalul se completează de minune cu sustenabilul. Noile tehnologii digitale sunt nonpoluante, nontoxice și ne permit să avem grijă de natură, ceea ce înseamnă să avem mai multă grijă de noi.

Companiile prezente la eveniment au prezentat și metodele de combatere a poluării și a schimbărilor climatice, prin diversele activități pe care le desfășoară: curățat plaje, plantat copaci, reciclat plastic din oceane și reutilizarea acestuia la diferite echipamente.

Partenerii prezenți la eveniment au susținunt sesiuni de prezentări interactive cu public, studii de caz și demonstrații live cu ultimele lor tehnologii și inovații dezvoltate, dar și utilitatea acestora în contextul ultimelor evenimente globale (criză energetică, pandemie, razboi).

***

Quartz Matrix este o companie românească de tehnologie și servicii prezentă de 28 de ani pe piața Business-to-Business din România, cu peste 3.500 de proiecte de anvergură implementate în România în domeniile IT, cloud, electric, electronic, educațional, securitate la incendiu, dezvoltare software și mentenanță. 

Quartz Matrix implementează de aproape 3 decenii proiecte și soluții inovative în domenii de tehnologie avansată, remarcându-se ca pionieri în IoT (Internet of Things) și Industry 4.0 în România.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.