Cum obții daune de la chiriașii nesimțiți? Iată cum a procedat un ieșean!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Cum obții daune de la chiriașii nesimțiți? Iată cum a procedat un ieșean!

GALERIE
rau platnici
  • rau platnici
- +

Un ieşean se poate felicita pentru faptul că a avut inspiraţia de a încheia un contract în toată regula cu chiriaşii săi. Aceştia s-au dovedit de rea-credinţă, neplătind chiria de 300 de euro lunar. În plus, nu au achitat cheltuielile de întreţinere, iar pentru neplata facturilor de energie electrică şi gaze naturale au fost emise preavize de deconectare.

Când M.B. s-a dus să inspecteze starea imobilului, a mobilierului şi electrocasnicelor, a constatat existenţa a numeroase degradări ale apartamentului şi obiectelor din interiorul acestuia. A atras atenţia chiriaşilor că au obligaţia de a repara toate distrugerile din apartament. Chiriaşii au refuzat însă constant să mai răspundă la telefon şi să efectueze reparaţiile. În cele din urmă, M.B. a apelat la forţa legii. Însoţit de un echipaj de poliţie şi doi martori, M.B. i-a evacuat pe chiriaşi şi a sigilat uşa de la intrare. Apoi, s-a adresat instanţei.

Magistraţii Judecătoriei au constatat că M.B. fusese nevoit să plătească cel puţin 10.473 de lei reprezentând contravaloarea utilităţilor şi daunelor. Pentru alţi aproape 300 de lei, M.B. nu a putut depune dovezi de plată clare. Suma de aproape 10.500 de lei a fost imputată chiriaşilor, care vor trebui să plătească şi chiria restantă de 2.166,23 euro şi penalităţi de întârziere de 1,5% pe zi. Sentinţa a fost atacată de chiriaşi, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.