anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

duminica, 05.02.2023

Cum poartă Consiliul Judeţean de doi ani pe drumuri o firmă care a prestat servicii pentru elevi

GALERIE
transport, elevi, datorii, proces
 • transport, elevi, datorii, proces
- +

O firmă a trebuit să apeleze la justiție pentru că instituțiile statului plimbă hârtiile între ele cu încetinitorul. Nici instanțele nu par a se mișca prea repede, trecând deja mai bine de un an de la începutul procesului de pretenții.

În 2020, Elas Trans SRL asigurase transportul unor elevi către diferite instituții de învățământ, costul urmând să fie achitat în cote egale de către școli și Consiliul Județean. Școlile și-au îndeplinit obligația, nu însă și instituția județeană. Factura, în valoare de 7.289 lei, emisă în noiembrie 2020, a fost recunoscută de CJ, dar a rămas neplătită, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții Elas Trans să se adreseze Judecătoriei. CJ s-a apărat prin faptul că școlile nu ar fi transmis, integral și la timp, graficele de transport al elevilor. Neavând acele grafice, CJ nu putea controla corectitudinea facturii emise de transportator, deci nu putea plăti. CJ achitase doar parțial transportul, în limita situațiilor transmise de două unități de învățământ.

Apărarea prezentată de CJ a fost respinsă de judecători. Aceștia au arătat că relația contractuală dintre instituția județeană și transportator nu are nicio legătură cu procedurile interne de justificare a cheltuielilor între CJ și școli. „Nu se poate nega faptul că reclamanta, astfel cum rezultă din facturile emise către unităţile de învăţământ (necontestate si achitate de acestea) a prestat efectiv serviciul de transport al elevilor. Reclamanta şi-a îndeplinit obligaţia de a presta serviciul la care s-a obligat (aspect necontestat de pârâtă), însă o parte din unităţile de învăţământ a omis să-şi îndeplinească obligaţia de a parcurge procedura de decontare, aspect ce nu este, însă, imputabil reclamantei. Atât timp cât reclamanta şi-a îndeplinit obligaţiile pe care şi le-a asumat, este îndreptăţită să primească contravaloarea prestării acestora”, au spus magistrații. Aceștia au obligat CJ să plătească factura emisă de Elas Trans, dar și cheltuielile de judecată, în sumă de 1.669 lei. Sentința nu este definitivă, apelul declarat de CJ aflându-se pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Stupida lex, sed lex!

Nicolae GRECU

Stupida lex, sed lex!

Stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi.

opinii

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Eugen MUNTEANU

Gh. Ivănescu. O poveste de iubire de odinioară (XI)

Lunga pledoarie pro domo a tânărului asistent universitar continuă în ampla scrisoare adresată profesorului Balan, tatăl fetei pe care și‑o dorea de soție.

Blocul, pacoste sau nevoie?

arh. Ionel OANCEA

Blocul, pacoste sau nevoie?

Spre sfârşitul comunismului din România, posibilitatea obţinerii rapide a unui apartament la bloc era reală. Majoritatea populaţiei urbane trăia în cartiere de locuinţe colective. Ambiţiile partidului comunist au fost anularea proprietăţii private, demolarea caselor cu grădină şi mutarea proprietarilor în apartamente cu chirie modică. Aproape au reuşit. 

Ca piatra-n lac

Radu POPESCU

Ca piatra-n lac

Până nu demult, atunci când Rusia încă se simțea aproape ca acasă în Republica Moldova, Kremlinul nu avea prea multe bătăi de cap legate de posibilele aspirații ale Chișinăului de a se apropia de Uniunea Europeană. Chiar și după 2009, momentul dispariției din prima linie a lui Vladimir Voronin și a comuniștilor moldoveni, primele guverne reformatoare și proeuropene de peste Prut erau temperate repejor de către Rusia atunci când mergeau parcă mai des în vizită la Bruxelles decât la Moscova.

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.