Cum poate fi dezvoltat Iașul?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

Cum poate fi dezvoltat Iașul?

GALERIE
blajut
  • blajut
- +

Municipiul  Iași este o victimă a catastrofalei administrații locale din ultimii 26 de ani. De mai mult de un sfert de secol,  primarii Iașului și-au bătut joc de oraș, cârpind pe ici pe colo sărăcia, dar nefiind capabili să propună o veritabilă viziune de dezvoltare. Cum trebuie să arate Iașul?

Două proiecte extrem de  importante pentru orașul  nostru au fost foarte  des  prezentate în programele electorale ale candidaților la primărie, dar aceste proiecte au fost imediat abandonate după victoria în alegeri. Niciun primar nu s-a ținut de cuvânt! Niciun primar nu și-a respectat promisiunile! Pentru că nu au vrut să dezvolte Iașul! Un oraș mare are nevoie de un primar puternic!

Primul dintre aceste  proiecte este  Zona Metropolitană Iași (ZMI) – proiect care conectează municipiul Iași de comunele limitrofe. Prin această apropiere, Iașul oferă expertiză și civilizație localităților învecinate, în vreme ce  acestea  oferă  municipiului terenuri  și forță de muncă.  Zona Metropolitană Iași ar depăși o jumătate de milion de locuitori, făcând din Iași cu adevărat cel mai important și mai dinamic oraș de după București!

Al doilea proiect este Zona Economică. El cuprinde o zonă (preferabil  în partea de est a orașului) alcătuită din incubatoare de afaceri pentru tineri, dar și din terenuri pentru cei mai importanți investitori  din țară și din străinătate. Un sistem  de taxe și impozite foarte mici ar permite într-un timp foarte scurt  crearea  a zeci de mii de locuri de muncă. Iar competiția economică  va aduce salarii din ce în ce mai mari pentru  toate categoriile de angajați.  Nu ne vor mai pleca tinerii!

Pentru a se dezvolta, Iașul are nevoie de resurse. Cele două proiecte duse la îndeplinire înseamnă resurse umane și resurse financiare .  Pornind de aici, ne-am putea  ocupa rapid și eficient  de rezolvarea tuturor problemelor Iașului. Am putea construi grădinițe și școli moderne pentru toți copiii Iașului, am putea construi locuințe ieftine pentru tineri,  am putea  oferi  asistență  sanitară de calitate tuturor locuitorilor, am putea investi  în marea cultură, am putea moderniza întreaga infrastructură urbană și de transport, fără să mai cerem ajutorul guvernelor! Doar în acest fel, am putea  deveni  un oraș cu adevărat mare!

Dar un oraș  mare are nevoie de un primar puternic!

Pentru o viață bună, votează  Viorel  Blăjuț!

Realizat si publicat de SC Grupul de Presa Medianet SRL la comanda lui Blajut Viorel - Ionel, cod CUI AEP 24160762

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.