Cum pot elevii obţine bursă de studiu în Marea Britanie prin programul HMC
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Cum pot elevii obţine bursă de studiu în Marea Britanie prin programul HMC

GALERIE
HMC
  • HMC
- +

Bursele acoperă taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile cu masa.

Elevii ieşeni de clasa a X-a au şansa să obţină o bursă prin programul HMC, care să-i ducă pentru un an de zile la studii în Marea Britanie. Bursele vor acoperi taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile cu masa.

Programul de burse HMC - Projects in Central and Eastern Europe este organizat de Junior Achievement România împreună cu Headmasters' & Headmistresses' Conference în 13 ţări din Europa Centrală şi de Est, şi le oferă elevilor şansa de a studia gratuit pentru un an într-o şcoală independentă din Regatul Unit (United Kingdom - UK).

„Până în prezent, 57 de elevi români au obţinut o bursă de studiu, iar această experienţă i-a ajutat să îşi îmbunătăţească cunoştinţele de limbă engleză şi să îşi dezvolte diverse abilităţi, dincolo de spaţiul academic, implicându-se în activităţi extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport s.a.)“, a precizat Alice Duţu, manager de proiect în cadrul Junior Achievement Romania.

Datorită rezultatelor foarte bune, unii elevi au obţinut prelungirea bursei pentru încă un an, iar această experienţă şi-a pus amprenta asupra personalităţii şi carierei acestora.

„Experienţa de studiu din Anglia mi-a deschis un unghi unic de gândire în disciplinele reale, ajutându-mă să înţeleg aplicabilitatea materiei teoretice în situaţii practice întâlnite în viaţa de zi cu zi, educaţia fiind un mijloc prin care putem să ne realizăm cu adevărat visurile. Mentoratul este o parte importantă în metodologia de şcolarizare britanică, iar şansa de a studia mai puţine materii face ca relaţiile dintre elevi şi profesori să devină mai constructive. În concluzie, sunt sigur că, în ceea ce priveşte viitorul meu, timpul petrecut în Marea Britanie îmi va ghida alegerile legate de cariera şi viaţa“, povesteste Hunor-Chris Bocz, bursier HMC în anul şcolar 2014-2015.

Programul HMC se adreseaza elevilor talentaţi de clasa a X-a, buni cunoscători ai limbii engleze, cu performanţe deosebite, implicaţi în activităţi extracurriculare şi de voluntariat. Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educaţiei, dar este posibil să fie necesară parcurgerea unor examene de diferenţă, în funcţie de materiile studiate.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să trimită un formular de aplicaţie electronic până pe 30 noiembrie, formular ce poate fi găsit la www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc. În cadrul selecţiei finale, elevii vor mai fi supuşi la un test la limba engleză şi la un interviu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.