Cum pot elevii să se familiarizeze cu şase limbi romanice
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Cum pot elevii să se familiarizeze cu şase limbi romanice

GALERIE
centrul_cultural_francez1
  • centrul_cultural_francez1
- +

Elevii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani se pot înscrie, până pe 12 iunie, într-un program educativ inedit, derulat în premieră pe ţară de Institutul francez. Micuţii vor putea începe vacanţa de vară participând la un curs prin intermediul căruia se vor familiariza cu 6 limbi romanice.

 

Cei care se vor înscrie vor învăţa elemente de vocabular şi noţiuni de gramatică specifice limbilor franceză, spaniolă, italiană, portugheză, catalană şi occitană (limbă romanică vorbită în partea de sud a Franţei, în nord-vestul Italiei, în nordul Spaniei şi în Monaco n.r.). Informaţiile vor fi asimilate de participanţi prin intermediul unor activităţi axate pe ştiinţe, matematică, tehnologie, istorie şi geografie. "E primul curs de acest gen din ţară, care are la bază manualul «Euromania», conceput de Humanitas Educaţional. Propune un concept nou de învăţare, dinamic, cu potenţial pentru copiii de clase primare, care asimilează într-un timp mai scurt, mai mult organic, similarităţile de vocabular şi de structură gramticală dintre cele 6 limbi, practic logica apropierii dintre acestea, întrucât au o bază comună. Formatul cursului este deosebit de cel clasic, de predare a unor noţiuni. Cei care se vor înscrie vor participa la o activitate ludică, interactivă, care prinde bine începutului de vacanţă”, a precizat Dan Daia, responsabil relaţii cu presa în cadrul Institutului francez. Cursul se va desfăşura pe durata a trei săptămâni, în perioada 17 iunie-12 iulie. În total, vor fi 20 de întâlniri a câte două ore. Înscrierile în programul „6 limbi romanice într-un singur curs pentru copii” au loc la sediul Institutului francez, cuantumul taxei fiind de 84 euro.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.