Cum pot obţine studenţii burse Rotary de 10.000 de lei pe an
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Cum pot obţine studenţii burse Rotary de 10.000 de lei pe an

GALERIE
burse1
 • burse1
- +

Clubul Rotary Iaşi Curtea Domnească oferă şi în acest an burse pentru studenţii care provin din medii defavorizate, dar care fac dovada excelenţei academice prin rezultatele foarte bune la învăţătură pe care le obţin. Bursele sunt oferite pentru al patrulea an consecutiv, fiind intitulate „Bursele Rotary Academica”, şi se adresează studenţilor din anul I şi II cu situaţii financiare precare, dar care dovedesc că depun eforturi susţinute pentru a se desăvârşi din punct de vedere educaţional.

„Programul Bursele Rotary ACADEMICA împlineşte anul acesta 4 ani şi are deja în spate peste 40 de tineri pe care i-am susţinut financiar, dar, mai important i-am îndrumat din punct de vedere uman şi academic. Programul nu este nici pe departe un program social, ci este unul de recunoaştere a elitelor, care reuşesc să îşi atingă potenţialul prin muncă onestă şi responsabilă. De altfel, vrem să vedem în tinerii candidaţi valorile în care Rotary crede: implicare, perseverenţă, altruism şi, nu în ultimul rând, excelenţă”, afirmă Dan Zaharia, preşedintele Clubului Rotary Iaşi Curtea Domnească în mandatul 2021 – 2022.

Termenul limită de depunere a dosarelor este1 octombrie, iar valoarea anuală a burselor este de 10.000 de lei, banii urmând să fie oferiţi pe parcursul unui an universitar. Studentul candidat trebuie să facă dovada rezultatelor excepţionale la învăţătură, situaţia financiară precară şi trebuie să pregătească o scrisoare de motivaţie sau un eseu, iar candidaţii selectaţi vor participa şi la un interviu. Cei 1.000 de lei pe lună vor putea acoperi cheltuieli de cazare la cămin, masă la cantină, costul cărţilor, a taberelor sau a altor activităţi şcolare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X