Cum poți obține 200 de lei într-o singură zi fără să plătești taxe și impozite la stat?

miercuri, 12 iunie 2024, 15:39
1 MIN
 Cum poți obține 200 de lei într-o singură zi fără să plătești taxe și impozite la stat?

Persoanele care lucrează fără contracte de muncă pot beneficia de sume substanțiale dacă trag linie la finalul lunii. Doar o poarte dintre muncitori pot beneficia de scutiri de taxe și impozite.

Creșterea salariului minim brut pe țară, din octombrie 2023, determină și o creștere a tarifului minim orar pentru zilieri, de la 19,960 lei/oră la 22,024 lei/oră.

Astfel, pentru o zi de lucru de 8 ore, munca unui zilier trebuie plătită cu minimum 176,192 lei, față de 159,68 lei, cât fusese stabilit la sfârșitul anului trecut, conform avocanet.ro.

De creșterea salariului minim brut pe țară începând cu 1 iulie 2024 nu vor beneficia numai angajații, ci și zilierii.

Aceasta, pentru că legea care reglementează activitatea lor a stabilit o legătură directă între remunerația celor care lucrează cu ziua și salariul minim pe țară, astfel încât plata minimă orară ce poate fi acordată zilierilor reprezintă echivalentul salarizării orare minime a angajaților ce primesc salariul minim pe țară.

Cu toate acestea, anunțurile de pe site-urile de angajări unde se caută zilieri oferă un tarif de 150-200 de lei pe ziua de muncă. Unii dintre ei oferă și alte beneficii precum cazare sau mâncare, dacă este vorba de o relocare a personalului.

Mai mult, pe newsweek

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii