anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Cum poţi să mănânci bătaie, la volan, când împarţi pâine prin comuna Rediu

GALERIE
instanta
 • instanta
- +

Un puştan a ajuns în faţa justiţiei după ce, băut fiind, a agresat un agent comercial, manifestându-se violent şi faţă de un consătean care încercase să intervină. Băiatul abandonase şcoala după absolvirea clasei a şasea, pentru a merge să muncească, fără însă ca acest lucru să-l facă mai responsabil. Judecătorii au considerat totuşi că mai merită o şansă.

Pe 24 mai anul trecut, R.Ş.N. s-a deplasat în Rediu pentru a distribui pâine societăţilor comerciale din comună. După ce şi-a terminat treaba la un magazin din Horleşti, şoferul a dat în marşarier pentru a reveni pe drumul principal. L-a observat în spate pe Rareş Turca, care ţinea în mâini trei sticle de bere. Băiatul părea ameţit, aşa că R.Ş.N. a oprit maşina, pentru a-l lăsa să treacă. Turca a scăpat însă sticlele de bere pe asfalt, acestea spărgându-se. Având impresia că a fost atins de autoutilitara Iveco a lui R.Ş.N., tânărul a trecut la atac. A încercat să deschidă portiera din dreapta, fără a reuşi, motiv pentru care a lovit cu pumnii şi cu fragmente din sticlele de bere sparte în parbriz şi în geamul portierei, până a reuşit să le spargă. Băiatul a reuşit astfel să intre în maşină, lovindu-l pe R.Ş.N. de mai multe ori cu pumnii, aruncând spre acesta cu cioburi de sticlă şi reproşându-i că l-ar fi lovit pe când manevra.

Aflat în curtea sa, I.N. a auzit zgomotele produse de conflict şi a ieşit din curte, încercând să-l oprească pe Turca. A reuşit să-l tragă afară din maşină, iar Turca s-a îndreptat împotriva lui, lovindu-l cu pumnii în cap. În cele din urmă, I.N. s-a refugiat înapoi în curte. Doar mama lui Turca, împreună cu mai mulţi consăteni, au reuşit să-l potolească pe Turca.

Agenţii Secţiei 4 Poliţie Rurală au început cercetările împotriva lui Turca, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Tânărul a fost chemat la audieri, dar nu s-a prezentat, mama acestuia spunând că a plecat la muncă, fără a şti unde. Turca a fost însă văzut în curte de vecini a doua zi, iar poliţiştii au solicitat emiterea unui mandat de aducere. Pe 4 iunie, poliţiştii şi o grupă de intervenţie a Serviciului pentru Acţiuni Speciale au intrat în casa lui Turca, fără însă a-l găsi. Spre seară însă, el a fost oprit la Aeroport, unde voia să se îmbarce împreună cu fratele său, pentru a pleca în Anglia.

Întrucât la data comiterii faptelor, Turca avea 17 ani şi 7 luni, el a fost judecat ca minor. Magistraţii au considerat că principalii vinovaţi pentru comportamentul lui Rareş Turca sunt părinţii acestuia, care nu şi-au manifestat la timp şi corect autoritatea. Ca urmare, judecătorii au decis aplicarea celei mai severe măsuri educative neprivative de libertate, respectiv supravegherea zilnică a tânărului de către Serviciul de Probaţiune, timp de 5 luni. Băiatul va trebui totodată să-şi reia cursurile şcolare. Pronunţată joi, sentinţa poate fi atacată cu apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.