Cum poţi să plăteşti 3.000 de euro din cauză că te-ai zgârcit la 100
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Cum poţi să plăteşti 3.000 de euro din cauză că te-ai zgârcit la 100

GALERIE
RCA-pe-o-luna-1
  • RCA-pe-o-luna-1
- +

Un ieşean a fost dat în judecată de firma de asigurări nevoită să suporte consecinţele unui accident auto provocat de şofer. Pentru că s-a zgârcit la câteva sute de lei de lei cât era o poliţă RCA la data accidentului, L.Ş. ar putea fi obligat acum să plătească de peste 20 de ori mai mult.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 23 iulie 2016, într-o intersecţie de pe bulevardul C.A. Rosetti. L.Ş. nu a acordat prioritate de trecere unui Suzuki şi a intrat în plin în acesta. Accidentul nu s-a soldat cu victime, dar L.Ş. nu avea asigurare de răspundere civilă auto.

Celălalt şofer avea asigurare CASCO. Şi-a reparat maşina pe banii Generali România SA, costul aducerii la starea iniţială a automobilului Suzuki ridicându-se la 14.800 lei. Firma de asigurări s-a întreptat împotriva lui L.Ş. şi l-a somat pe acesta să plătească suma achitată.

Neprimind niciun răspuns, Generali România s-a adresat instanţei. L.Ş. nu s-a prezentat la proces şi nici nu a depus întâmpinare la acţiunea societăţii, dar totuşi a scăpat de răspundere. Magistraţii Judecătoriei au apreciat că decontarea cheltuielilor făcute de firma de asigurări ar trebui făcută nu de L.Ş., ci de Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii.

Această sentinţă ar fi însemnat însă ca Generali România să piardă practic banii. Aceasta, întrucât Normele privind Fondul de Protecţie prevăd că "Nicio entitate care a compensat în orice fel persoanele păgubite sau a oferit acestora servicii în legătură cu prejudiciile suferite, în baza unor contracte încheiate ori în baza legii, nu are dreptul să solicite de la Fond recuperarea cheltuielilor efectuate".

Ca urmare, Generali a făcut apel la prima sentinţă, iar Tribunalul i-a dat dreptate. L.Ş. a fost condamnat să plătească firmei de asigurări costul reparaţiilor, plus încă 1.770 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Ultima şansă a lui L.Ş. de a scăpa de urmările pecuniare ale accidentului provocat, recursul, se judecă în această perioadă la Curtea de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.