anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Cum poţi să rămâi fără permis de şofer din pricina căldurii? Iată ce a păţit un ieşean!

GALERIE
caldura_mare
 • caldura_mare
- +

Căldura l-a lăsat pe un ieşean fără permis. La sfârşitul lunii iulie a anului trecut, Ionel G. a fost oprit de poliţişti pe drumul european, în Târgu Frumos, pe când se afla la volanul unei autoutilitare Scania, care tracta o semiremorcă. 

I s-a adus la cunoştinţă că pe întreaga reţea de drumuri asfaltate din ţară, cu excepţia a patru judeţe, fusese introdusă cu o zi înainte o interdicţie de circulaţie care viza autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone. Or, Iaşul nu fusese exceptat, iar ansamblul auto condus de Ionel G. depăşea greutatea limită permisă. Urmarea a fost o amendă şi suspendarea dreptului de a conduce timp de 60 de zile. Încă o amendă i-a fost aplicată pentru că nu purta centura.

Ieşeanul s-a adresat instanţei, procesul fiind judecat de magistraţii Judecătoriei Paşcani. În faţa acestora, reprezentanţii Poliţiei au arătat că introducerea interdicţiei fusese anunţată printr-un comunicat de presă cu două zile înaintea incidentului reclamat de şofer. Acesta nu a fost însă considerat suficient de judecători, care au invocat timpul scurt dintre emiterea comunicatului şi introducerea interdicţiei. În opinia magistraţilor, semnalizarea interdicţiei ar fi fost obligatorie.

„În cauza de faţă, nu există certitudinea că normele ce se impuneau a fi respectate – restricţiile de circulaţie pe anumite sectoare de drum, în anumite condiţii - au putut fi cunoscute în timp util de către petent, respectiv că a avut aptitudinea de a fi accesibilă petentului. În condiţiile în care măsurile adoptate de CNAIR, de regulă, se luau ad-hoc, de pe o zi pe alta, cum e în speţa de faţă, când luarea măsurii s-a dorit a fi anunţată în chiar ziua precedentă instituirii acestora, mijloacele de semnalizare corespunzătoare erau mai mult decât necesare”, au precizat magistraţii, dispunând anularea în totalitate a procesului-verbal de amendă. Sentinţa Judecătoriei Paşcani a fost contestată de IPJ, procesul intrând joi pe rolul Tribunalului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.