anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Cum puteţi participa la Concursul "Mihail Sadoveanu"

GALERIE
concurs, sadoveanu
 • concurs, sadoveanu
- +

Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi dă startul înscrierilor la Concursul Naţional de Proză "Mihail Sadoveanu". Concursul este destinat autorilor de orice vârstă, fără debut editorial. În competiţie se pot înscrie atât autorii români, cât şi cei care trăiesc în afara graniţelor ţării. Concursul îşi propune să descopere talente literare şi să susţină creaţia literară contemporană.

Cei interesaţi pot trimite o singură lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini, până în ziua de 31 august 2022. Lucrările trebuie trimise la secretariatul Muzeului Naţional al Literaturii Române din Iaşi. Acestea trebuie redactate în format electronic, font Times New Roman, mărime 12, interlinie 1,5,printate în format A4 şi semnate cu un motto. În coletul poştal trebuie introdus şi un plic închis, care să conţină acelaşi motto şi datele personale ale candidatului, numele şi prenumele autorului, un CV de prezentare, număr de telefon, adresă de domiciliu şi e-mail. Aceste date vor fi folosite doar în situaţia în care manuscrisele sunt desemnate câştigătoare. Coletele care nu conţin toate informaţiile menţionate anterior vor fi descalificate.

Juriul va fi compus din cel puţin trei membri, scriitori, şi va fi stabilit de Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu "Mihail Sadoveanu", premiile I, II, III şi trei menţiuni. Criteriile de jurizare vor ţine cont de exprimarea coerentă, în concordanţă cu normele ortografice, ortoepice şi de punctuaţie în vigoare, valoarea instructiv-educativă a conţinutului, impactul mesajului transmis şi gradul de complexitate artistică şi originalitatea creaţiei.

Adresa secretariatului Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi este strada Vasile Alecsandri nr. 6, cod poştal 700054, Iaşi. Atunci când un candidat trimite un colet, trebuie să folosească menţiunea - Pentru Concursul Naţional de Proză "Mihail Sadoveanu"). Premierea va avea loc duminică, 6 noiembrie 2022, la Muzeul "Mihail Sadoveanu" Iaşi, în ziua a doua a programului cultural Zilele Sadoveanu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.