Cum puteţi raporta reacţii adverse la vaccinul anti-COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Cum puteţi raporta reacţii adverse la vaccinul anti-COVID

GALERIE
telefon doctor
  • telefon doctor
- +

Reacţiile adverse apărute după vaccinarea anti-COVID vor putea fi raportate de către persoanele imunizate atât în incinta centrelor de vaccinare, cât şi online pe site-ul www.anm.ro.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a stabilit ca la centrele de vaccinare persoanele să aibă acces la mai multe informaţii legate de reacţiile adverse care pot să apară, precum şi la modalităţile de raportare a acestora.

Fişa va fi disponibilă în locuri vizibile în centre, dar se poate completa şi online prin accesarea https://covid19.anm.ro/. Astfel, persoana care va dori să raporteze problemele apărute după vaccin va trebui să completeze mai multe date personale, iar ulterior va trebui să descrie simptomele reacţiei adverse suspectate.

De asemenea, va trebui să completeze data apariţiei, data încetării, durata, dacă reacţia a necesitat tratament şi care a fost evoluţia – dacă persoana s-a recuperat, dacă au rămas sechele sau dacă la momentul raportării problemele nu au dispărut şi dacă reacţia adversă a fost comunicată unui medic, farmacist sau asistent medical.

Formularul mai necesită detalii despre vaccinul suspectat, denumirea sa, când a fost administrat, la ce centru, iar în penultima etapă a formularului persoana care completează trebuie să răspundă la câteva întrebări referitoare la infectarea cu virusul SARS-CoV-2, dacă a trecut prin boală, dacă au existat simptome înainte de vaccinare şi dacă infectarea a apărut după administrarea dozei.

După completarea formularului, pacientul poate bifa dacă este de acord să fie contactat de Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru a obţine mai multe informaţii despre reacţia adversă suspectată.

Fişa completată în acest mod poate fi trimisă şi prin poştă, fax sau e-mail către ANMDMR pe adresa str. Mr. Ştefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, Bucureşti, România, e-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.